Debrief: Amsterdam (2)

Iata ca am revenit cu episodul 2. Pentru cine a ratat inceputul, exista si episodul 1.

Sa imi aduc aminte unde eram… Inca in Dortmund…

Tot hoinarind aiurea pe strazi la un moment dat am auzit o larma din directia unei curti. Se auzea cam ca la nunta la noi. Se vedea si o oarecare agitatie asa ca ne-am indreptat spre sursa. Ei bine, inauntru era un Hoffest scotian (petrecere in curte) . Am nimerit spre final dar tot am baut un Guiness absolut genial. Parca beam apa direct din Tamisa, grea, maloasa, hranitoare… Am schimbat cateva fraze cu 2 nemtoaice semi-alcoolizate despre iubirea adevarata si am plecat.

De dimineata, am plecat spre Amsterdam cu Eurolines-ul. A costat 25 Euro (doar dus) si a durat vreo 5 ore printr-un trafic infect!!! (initial urma o povestire cu 2 rromi dar era genul la care trebuia sa fii acolo…:D)

Spre seara am ajuns in Amsterdam, la Amstel Station (un fel de gara secundara). Orasul asta te loveste foarte puternic inca din primele 5 minute:

Miroase altfel, arata altfel, se misca altfel decat orice alt oras in care am fost vreodata. Este de departe, cel mai plin de viata loc vizitat. O nebunie de clinchete de biciclete care gonesc in toate directiile, miros intepator de marijuana iese din coffee shopuri, neoane rosii lumineaza femeile (unele frumoase) din vitrine, olandezii zambesc neincetat, turistii se agita, rad tare, beau bere pe strada….si totul se intampla pe niste strazi mai mici decat cele de pe Lipscani! Un haos controlat!

Revin data viitoare cu date mai concrete despre oras: locuri interesante de vizitat, transport in comun, preturi la mancare, alcool si iarba, etc…

6 thoughts on “Debrief: Amsterdam (2)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.