Tocanita creola cu creveti

In week-end m-am aventurat sa gatesc creveti. Mai exact “tocanita creola cu creveti”. Am gasit reteta intr-o carte cu condimente, la capitolul Ardei Cayenne, deci trebuie sa fie ceva picant.

O sa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (pentru aproximativ 3-4 portii):

  • 450 g creveti
  • 450 g file piept pui
  • 4 teline taiate felii
  • 1 ardei gras tocat marunt
  • 2 cepe & 2 catei usturoi taiate marunt
  • 1 l ciorba pui (se fierb niste oase de pui timp de 15 min si se strecoara)
  • 1 cana de orez
  • rosii taiate in bulion (1 conserva)
  • ulei de masline, cimbru, chimion (nu chimen), sare, piper si foarte important, boia de ardei (cat mai) iute.
  • tigaie inalta, oala mare de 2 l

Cum se face:

  • Se prajesc crevetii pe ambele parti, se condimenteaza cu boia, sare & piper. Se pun deoparte. Crevetii nu isi schimba prea mult culoarea cand sunt prajiti, atentie sa nu ii ardeti!
  • Se prajeste puiul in tigaie impreuna cu ceapa si usturoiul, care se adauga spre sfarsit, ca sa nu se topeasca de tot. Se condimenteaza cu boia, sare & piper. Se pune deoparte.
  • Restul de legume se pun in oala, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si chimion si se fierb 10 minute. Se adauga ciorba de pui si orezul. Se fierbe inca 20 de minute. Se adauga crevetii si se lasa 5-10 minute in oala acoperita.

Pofta buna!
Eu am mancat puiul separat iar tocanita ca garnitura, dar data viitoare o sa incerc cu puiul amestecat la final odata cu crevetii.

Daca aveti intrebari/sugestii legate de reteta, shoot!

0 thoughts on “Tocanita creola cu creveti

  • salut…aaa…nice blog…o sa mi fac si eu unul de genul in curand…nicidecum pt audienta sau bani…ci din pasiune…ca si tine banuiesc…app : esti bucatar de meserie …+ unde naiba sa gasesc si eu o scoala ca lumea in romania ? ca bucatar cu diploma de romania costa 390…kitsch …poate colaboram cumva …dam share la idei

Leave a Reply