Peste alb cu sparanghel si costita afumata

img_2193.jpg

O reteta delicioasa, rafinata si foarte usor de pregatit.

Ingredientele le gasiti in Carrefour si costa aproximativ 12 RON/portia (inclusiv o sticla de vin). Cantitatile sunt pentru 4 portii mari.

  • 4 fileuri de peste alb. In functie de buget, alegeti cod alb (cel mai scump), merluciu sau pangasiu.
  • 2 fire de rozmarin proaspat tocate marunt. Arata ca o ramurica de brad si are o aroma proaspata, rasinoasa.
  • Zeama de la 2 lamai
  • Coaja rasa de la aceleasi 2 lamai
  • 16 bucati de costita afumata. Aveti grija sa fie lungi de 15 cm (ideal) si taiate subtire.
  • 2 legaturi de sparanghel. E destul de scump dar, daca nu ati mancat pana acum, va garantez ca merita.
  • 1 borcan de maioneza (light).
  • Piper, fara sare (!), ulei de masline .

Daca va este foame, puteti adauga cateva legume la cuptor. Eu am pus 4 cartofi in staniol si cativa morcovi. Morcovii nu au fost o idee prea buna pentru ca nu se potrivesc gusturile deloc.

Mod de preparare:

1. Pestele se condimenteaza cu piper, coaja de lamaie si rozmarinul taiat. Se inconjoara cu cate 4 felii de costita fiecare file. Daca nu stau bine le puteti prinde cu o scobitoare. Maioneza se amesteca cu zeama de la lamai.

 

2. Fileul se prajeste 1 minut in tigaie cu ulei, cu partea mai frumoasa in sus. Dupa aceasta se pune la cuptor aproximativ 10 minute. Nu se intoarce, nu se adauga apa (poate doar un firicel daca vi se pare ca ar fi nevoie)

 

3. Intre timp, sparanghelul se fierbe in apa ca orice alta leguma.

 

4. Cand este gata, se serveste fileul cu sparanghelul alaturi stropit cu maioneza amestecata cu zeama de lamaie.

 

Sa nu uitam vinul: Chardonnay- Vin la vie, 2004, Murfatlar, sec.

Pofta buna!

Daca aveti intrebari le astept!

0 thoughts on “Peste alb cu sparanghel si costita afumata

  • Nu stiu ce tot postezi tu atat ca sanatos. Mainoeza… poate sa fie in orice forma… nu este buna… Costita afumata… NU este buna… si coaja de lamaie A FOST INTERZISAAAAAAA!!!!! NU MAI MANCAAA!!!

    Doar in Romania cica se foloseste coaja, in Europa nu. Si drept urmare pt a mentine proaspete citricele le injecteaza cu nustiuce. Au dat alerta la stiri. πŸ˜€

    :)) Asta seamana cu seara aia in care am lipit afishe pt colegdecamera si tu te intrebai daca tot rupi atata scotch cu gura sa nu mori ca sotia lui George din Seinfeld care a murit de la lins plicuri :)))))))))

  • Daca e light si e putina, maioneza e foarte in regula. Chiar are niste grasimi nesaturate bune pentru diminuarea riscului de boli cardio-vasculare.

  • Bun… pai pune si berea atunci… tot aia light… Dude… este o diferenta intre mancare normala… adica nu plastic de la Macdonalds… si mancare sanatoasa… :)… si maioneza NU intra nicaieri. Tu te uiti la valoarea energetica a mancarii de ii spui sanatoasa? (ce infocat sunt pe subiect πŸ˜€ )

  • Victor, ma uimesti. Nu te stiam asa pasionat de subiect… πŸ˜€ Cand zic sanatoasa ma refer la ingrediente si la mod de preparare. E file de peste, facut la cuptor cu legume fierte. Nu e porc gras prajit in ulei cu garnitura de cartofi prajiti in ulei neschimbat de 1 luna…

Leave a Reply