Back to nature…

Stii ca am fost la Lepsa acum cateva zile. Ce nu stii este ca la Lepsa nu am avut curent. S-a ars un cablu.

Am realizat cat de groaznic de dependenti suntem de electricitate! Da, stiu ca nu spun o mare noutate dar una este sa o spui si una este sa o si traiesti…

Am gatit pe plita de la soba, am scos apa din fantana cu galeata, am stat la lumina de felinar (am gasit unul intr-un final), am facut caldura la soba. Cand a apus soarele si s-a intunecat pe la 20.00 deja nu mai stiam ce sa fac. Am citit vreo 1 ora la felinar, m-a luat somnul, am adormit 1 ora. M-am trezit pe la 22.00 si nu imi mai era somn. S-a rezolvat pana la urma cu niste bere si o discutie spumoasa cu taicamiu. ๐Ÿ˜€

As incepe o discutie lunga, filozofica acum dar, de dragul tuturor, o sa spun doar atat: cred ca in vremea in care nu eram atat de conectati zilnic la TV, PC, mobil, MP3, iPOD, Playstation, etc. eram mai liberi!

0 thoughts on “Back to nature…

 • Nu cred ca este chiar asa. Conteaza foarte mult excesul. Problema este de fapt viteza cu care poti sa faci orice lucru. Daca inainte stiai ca am 2 ore in care pot sa citesc o carte, acum ai 2 ore in care poti sa: citesti o carte, vezi un film, joci un joc… mii de lucruri.

  Nu zic ca este grav, este chiar bine ca avem posibilitati, numai ca nimeni nu ne invata cam care dintre aceste posibilitati ar fi bune de ales.

  Noi doar consumam. Adica avem TV PC IPOD PLAYSTATION, GPS, PDA, Notebook, Wireless internet… etc etc… ๐Ÿ˜‰

  Tehnologia este buna. Nu trebuie inutil consumata.

 • Da, si asta e un punct de vedere. Eu nu dau neaparat vina pe tehnologie dar cum zici si tu, pe abuzul de tehnologie si pe efectele lui.

 • Eu inca nu imi dau seama cum traiam noi fara mobile prin a noua sau a zecea. Cum anuntai ca vei intarzia undeva etc.

  Sau cum mergeam (pe jos) sa cumparam CD-uri audio de la cocalari pentru ca dura vreo ora sa iei o melodie de pe Internet. Daca aveam Internet. Prin telefon fix, desigur.

 • Eu zic asa… (pot sa iau si eu parte la scrierea cartii?)
  Pe vremea cand cele enumerate mai sus erau de domeniul SF, (multe dintre ele nici acum nu stiu ce sunt si la ce folosesc) aveam altceva de facut. De exemplu, ma plimbam cu viitoarea sotie de dimineata pana seara, mancam lucruri sanatoase, nu scumpe si aveam 69 kg (la 1,86 m). Va spun un secret: acum am tot atat (la inaltime) dar la kg… nu va spun, cititi si voi invers… ๐Ÿ™‚
  Ce mai faceam? Naveta intre Brasov si Cluj cu “nasul” bine inteles. Eu eram student in BV, ea in Cj.
  Mobilul era un vis… am insa o intrega colectie de scrisori… nu ma indur sa le arunc!
  Mai era si telefonul fix. In holul caminului. Parintii stiau ca sambata si duminica nu e nimeni sa raspunda ;-). Nici la BV, nici la Cj.
  Parerea mea… eram, asa cum zice Silviu, mai liberi…
  …iar ca sa-i raspund si lui melk… nu aveai cum sa anunti ca vei intarzia undeva. Asa ca erai punctual. Un sfert de ora de intarziere se accepta.

 • … si Silviu, asa-i ca nimic nu se compara cu placerea unei discutii “spumoase”, la lumina felinarului, cu o sticla de bere destupata…
  departe de orice semne de civilizatie.

 • Pai daca nรบ eram pe aceeasi lungime de unda, nu erai pe blogroll ๐Ÿ˜‰
  A! Sti de fapt cu cine vorbesti? Initial am avut alt blog pe wordpress. Din anumite motive am renuntat la el, l-am sters. Nu stiu daca ai facut legatura.
  Iti spun numai ca ti-au placut pozele mele de la Cavnic… ziceai ca inca nu ai fost acolo.

 • Stiu cu cine vorbesc, normal. Mi s-a spus ca sunt baiat destept si ca ma prind repede… ๐Ÿ˜› Modest? Nu, asta nu mi s-a spus pana acum…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.