Trezirea, marinari puturosi!

Constanta - Sulina pe mare 495

M-am intors de pe mare de la cursul de practica pentru manevra navei cu vele.

Au fost 5 zile fenomenale in care am avut parte de toate, de la vreme frumoasa la furtuna si valuri de 4 metri.

Am plecat luni din Constanta si am mers pana in Tulcea, via Sulina. In prima noapte am mers mai mult cu motorul pentru ca nu aveam un vant bun. Eram 6 oameni (4 echipaj si 2 skipperi) care ne-am impartit in carturi de cate 4 ore. A fost imposibil sa dorm mai mult de 1 ora: zgomotul de la motor a fost insuportabil iar spre dimineata au inceput vantul si valuri puternice.

Pe furtuna, mi-a fost imposibil sa stau mai mult de 5 minute sub punte. Mi se activa raul de mare in ultimul hal. Bine, nu e ca si acum ai ce sa faci sub punte. Vasul este inclinat la 30-40 grade si se misca violent fara pauza.

Pe Dunare e alta poveste. Timpul curge greu dar dulce…Ai timp de stat pe punte, la soare cu o bere rece. Am oprit in cateva porturi pe malurile Dunarii unde am mancat la localnici. Pestele a fost evident masa principala si totul a fost nebunesc de bun, inecat in mujdei de usturoi.

Ar mai fi multe de spus…restul la o bere…

Simt ca mi-a intrat deja in sange toata experienta asta si nu ma gandesc acum decat cum sa fac sa ies iarasi cat mai repede pe mare… Am in plan sa mergem mai multi in Croatia vara asta si sa ne plimbam printre insulite. De abia astept!

Poze aici

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.