Reciclez…si nu sunt singur

Cam de un an de zile am inceput sa reciclez plasticul si hartia pe care le folosesc in casa. De atunci nu m-am oprit. Mi-am dat seama ca a creat in mine o dependenta. Imi este greu sa ma mai uit la un ambalaj de plastic la fel. Cand stiu ca il pot recicla, nu il mai pot arunca impreuna cu gunoiul menajer.

Am cateva pubele prin zona, cam la 5 minute de mers. O data la 3 -4 saptamani fac un drum pana acolo cu o sacosa imensa de IKEA plina cu ambalaje. Este teribil de amuzant sa reciclezi. Iau fiecare ambalaj in parte si, in timp ce il port spre pubela, imi aduc aminte povestea lui. Mai gasesc hartiute scrise de mana, facturi, carti de vizita uneori, tot felul de nimicuri care totusi imi aduc aminte de ceva. Si ma amuz in fata pubelei.

Azi, ceva a fost diferit. In timp ce contemplam si ma miram de cat plastic se iroseste, o masina a oprit langa mine. A coborat un semi-batranel cenusiu si s-a indreptat spre portbagaj. Intre timp se uita la mine din spatele ochelarilor ca si cum vroia sa imi spuna ceva. A deschis portbagajul si a zambit: “Uite, domne’ ca nu sunt singur.”, si a inceput sa care hartii si plastice.

Am purtat o conversatie despre relatia romanilor cu gunoaiele. Era un pesimist convins. Totusi, era acolo la 11 noaptea si recicla alaturi de mine, un optimist, cu aproape 40 de ani mai tanar.

Hai ca se poate! 😛

0 thoughts on “Reciclez…si nu sunt singur

 • Ce faci tu, ma? Nu cumva SORTEZI gunoiul? Si dupa aia le amesteca oricum gunoierii la/pana la groapa de gunoi? Si, eventual, le sorteaza ei iarasi acolo? Si abia apoi POATE se recicleaza, dar tu nu ai de unde sa stii asta sigur?

  Citisem si prin niste ziare mai “credibile”, dar uite un link.

 • Reciclat, nereciclat, oricum acum stim unde ajung cartile de vizita si facturile clientilor tai 😉 informatii semnaturi astea … 😉

 • Daca citesti articolul, de fapt nu are nici o legatura cu titlul. Este chiar super pozitiv.

  Imi este greu sa cred ca se intampla asta. Reciclatul este o afacere privata foarte profitabila dar si cu costuri mari de intretinere. Toate firmele care colecteaza din pubelele alea au tot intereseul sa le separe pentru ca ei le valorifica mai departe si fac bani din asta. Practic, noi, populatia, le furnizam gratis materia prima. Ei trebuie doar sa o ridice.

  Poate daca ar fi fost o chestie de stat, s-ar fi justificat temerea. Asa cred ca este doar o legenda urbana.

  Victor, stai linistit. Doar dublurile si le distrug inainte. 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.