Leadership de pe munte -2/2

Vă povesteam în emisiunea trecută despre pățaniile mele de la Carpathian Adventure de anul trecut și am rămas la momentul cu îndoiala care se instaurase.

Ei bine, acum era timpul ca persoana care avea experiența muntelui, ceea ce îi dădea și legitimitate și autoritate, să intervină. Din păcate nu am avut așa o persoană în echipa așa că am decis în mod democratic ceva ce aparent părea simplu și comod: să așteptăm să se mai lumineze înainte să ne găsim drumul mai departe. Am sărit aici peste un episod în care am avut o tentativă nereușită de a merge mai departe. Vă aduc aminte că era noapte, era înnorat iar bezna și incertitudinea sunt o barieră greu de trecut dacă nu ești foarte sigur pe tine.

Normal că am înghețat timp de câteva ore undeva în pădure, înghesuiți toți patru pe un lemn ud, în jurul unui foc încropit cu greu din surcele umede. Hainele aproape că s-au uscat pe noi. Ce mai…pe la patru dimineața când am plecat la drum, eram terminați fizic și cu moralul la pământ. Ruta pe care o căutam noi era la doi pași de unde ne întorsesem prima oară și tot ce trebuia să facem era să înaintăm și am fi ajuns. Am aflat în după-amiaza zilei atunci când am ajuns la următorul punct de control, că toate echipele cu care am fost prinși de ploaie trecuseră pe acolo de dimineața. Pierdusem ore bune pe care nu mai aveam cum să le recuperăm.

Ce am învățat eu din experiența asta și din altele care au urmat se poate rezuma în citatul de mai jos, în care cred, până când o altă serie de întâmplări mă va învăța altceva:

The price of inaction is far greater than the cost of making a mistake, Meister Eckhart.

Deci, vă invit să acționați și să greșiți cu măsură.

3 thoughts on “Leadership de pe munte -2/2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.