Raport de cursă de la CN Duatlon Snagov

Loc categorie amatori: 11 (din 35)

Timp total 1:13:40 Alergare 1 20:38 T1 1:33 Ciclism 40:40 T2 1:00 Alergare 2 9:50

Vă spuneam că voi participa în w/e la CN de Duatlon de la Snagov organizat de Federația de Ciclism și Triatlon, ceea ce am și făcut. E a doua competiție la care particip după Cupa Olimpia care e organizată de Federație și parțial a fost mai bine. Lucrurile de bază pentru o competiție sportivă acum au funcționat- arbitri plasați unde trebuie și cronometrare cu chipuri. Din păcate au fost și câteva incidente care au cam stricat atmosfera dar pe noi, cei de la amatori, ne-au afectat mai puțin. Emilian a scris mai pe larg despre concurs pe Biciclistul.ro

Concursul meu

Cred că fiecare aleargă într-un concurs în primul rând împotriva lui și apoi împotriva celorlalți concurenți. E foarte important să îți fixezi obiective de timp într-o cursă și apoi de loc de clasament. Recunosc, speram la mai mult de locul 11 dar concurența a fost puternică. : ) Sunt foarte mulțumit de timpul obținut, simt că sunt pe drumul cel bun și am evoluat mult de anul trecut de când am început să mă antrenez mai serios.

Am ajuns la locul startului foarte târziu cu doar 15 minute înainte de ora la care se anunțase startul. Unii deja făceau ture de încălzire și eu încă nu mă înscrisesem. M-am cam enervat pe tema asta pentru că nu e prima oară când mi se întâmplă. Cum am ajuns, am luat un Energy Gel de la High 5, și am început rapid treburile administrative: înscris, pus număr și chip, plasat biclă la tranziție, schimbat în haine de concurs etc.

Din fericire, s-a întârziat și am avut puțin timp să mă încălzesc, măcar nu am plecat total nepregătit.

Prima alergarea am plecat a decurs destul de bine, am avut un ritm bun încă de la început pe care am putut să îl mențin primii 5 km și am termin în 20:40 (un PB pentru mine în cursă). Tranziția 1 a fost cam bâlbâită pentru că nu reușeam să îmi prind porcăria aia de cască din cauză că respiram prea puternic.

Am plecat în cei 20 de km de ciclism destul de avântat dar nu avea să dureze mult. Pentru mine cursa asta s-a jucat în prima jumătate a cursei de ciclism. Mi-am simțit picioare foarte obosite în primii kilometri și nu reușeam să susțin ritmul așa că a trebuit să încetinesc și să mă conserv pentru restul cursei. Am luat un Energy Gel cu cafeină, am băut aproape tot izotonicul și am încercat să rezist fără să fiu depășit de prea mulți. Undeva puțin după jumate am simțit că mă țin iar picioarele și am început să cresc ritmul constant până aproape de ce știu că pot da într-o cursă. Am început să recuperez teren rapid și să mă apropii de câțiva concurenți care m-au depășit. Am terminat ciclismul în 40:40.

Ultimii 2,5 km de alergare au început horror. Când am început să alerg credeam că alerg cu 5 km/h, că am picioare din plumb și că mai car pe cineva în spate. Primul kilometru a fost oribil după care am intrat într-un ritm mai bun și am reușit și un sprint pe final unde am mai câștigat o poziție.

Per total, a fost o cursă frumoasă, în care am cam dat tot ce pot în momentul ăsta. Mai am de tras dar sunt pe drumul cel bun.

Pâna la cursa viitoare, înapoi la antrenamente.

PS: Felicitări Laurei pentru locul doi obținut la fete amatori!!! O familie de triatloniști în devenire : )

Mulțumesc Georgiana pentru foto.

5 thoughts on “Raport de cursă de la CN Duatlon Snagov

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.