Just an ordinary day

Am fost săptămâna trecută la Brașov pentru patru zile de crash-training. Asta înseamnă câteva zile de antrenament foarte intens fără zile de refacere între ele. Mulțam Sergiu pentru linkul la articol și sfaturi.

Fiind prima dată când fac asta nu știam exact la ce să mă aștept, eram foarte curios cum se simte supra-antrenamentul. Am aflat. : ) Cel mai greu nu mi-a fost în timpul celor patru zile unde eram în mod clar foarte obosit de la o zi la alta ci în zilele de după, de refacere, când nu am fost bun de nimic. Ieri am încercat să fac o tură scurtă de alergare dar parcă aveam plumb în picioare și am lăsat-o baltă rapid. Ce a fost diferit față de alte dăți când eram obosit după antrenament a fost o stare generală de sfârșeala și nu doar musculară. De abia m-am trezit diminețile în săptămâna asta.

După o tură relaxată cu bicla aseară cu Bogdan și după antrenamentul de înot de azi, sunt aproape ca nou.

2 thoughts on “Just an ordinary day

  • Silviu, foarte bine ca ai tras tare 4 zile, si desi nu detaliezi, presupun ca ai facut-o cu bun simt. Doar cu alergatul sper sa nu fi exagerat ca acolo e cel mai mare risc. Un antrenament reusit ajuta mult fizic dar si psihologic, te simti increzator cand stii ca ai pus ceva “money in the bank”.
    Cred ca de supraantrenament nu poate fi vorba, asta survine dupa o perioada ceva mai lunga, si de obicei e asociat si cu un somn deficitar sau stres marit. Daca ai avut 4 zile de vacanta sportiva, fara alte stresuri, ai dormit/mancat bine, si nu ai exagerat prea mult cu alergatul, no worries. Ar fi bine sa si detaliezi 🙂
    Si un mic disclaimer, crashul asta a fost ideea ta, sfatul meu a constat doar in redirectarea catre postul lui Friel, si un exemplu de cum mi-as organiza eu alternanta sporturilor, intensitatii si volumului ,ca sa fiu on the safe side.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.