Rezultat Duatlon Țara Bârsei

Am participat în week-end la Duatlonul Țara Bârsei în, de acum celebra, echipa Dirty Martini, alături de Laura. Ne-am clasat pe locul 14 (din 28) la categoria Amatori Ștafetă. Rezultatele complete le găsiți aici. Spun celebra pentru că tot week-endul noi am apărut în lista cu rezultatele intermediare ca fiind pe locul 1. Eh, nu a ținut foarte mult. 🙂

Vremea a fost bună pentru concurs, poate un pic prea cald dar având în vedere că s-a desfășurat prin pădure, până la urmă, noi, participanții, am fost protejați.

Start…

Startul s-a dat dintr-o zonă foarte faină care este încă în construcție și care la final o să aibă patru trambuline pentru sărituri cu schiurile și o pistă de biatlon. Totul arată foarte bine și de abia aștept să fie gata să putem asista la concursuri acolo.

Ca la toate competițiile de anul ăsta și sper că pentru ultima oară (!!!) am ajuns cu întârziere la start și iar am făcut totul pe fugă. Nici vorbă de o încălzire de măcar 30 minute în care să mă pregătesc pentru concurs.

Traseul a început cu o urcare serioasă care ne-a separat rapid. Cine se pricepea la cățărări s-a dus că vântul iar restul am rămas să împingem la bicle. Eu am intrat destul de târziu în cursă. Cred că de abia după prima treime am simțit că m-am încălzit destul de bine și că pot să rezist la cățărări așa cum trebuie.

Mi-au plăcut foarte mult coborârile rapide prin pădure unde am prins viteză destul de mare (40 km/h) și unde am mai recuperat din timpul pierdut.

Finish

Eu am terminat bicicleta pe locul 14 și mai departe Laura a preluat ștafeta de alergare pentru 9,5 km. După 1 h 07 min a ajuns și ea la finish iar Dirty Martini a terminat primul concurs.

Concluzii

  • Traseul putea să fie marcat mai bine. Eu nu m-am rătăcit dar am auzit de câteva cazuri
  • Era util mai ales să marcheze anumite zone periculoase pe traseul de biclă. Era să sfârșesc cu mare splash într-un pârâu la un moment dat
  • Pentru mine: am nevoie de antrenament serios pe cățărări și trebuie să ajung cu 1 ora înainte de start la orice competiție

1 thought on “Rezultat Duatlon Țara Bârsei

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.