Raport de la Triatlon Sf. Ana

Nume concurs: Triatlon Sf. Ana Exterra

Probe: Înot 900 m, Bicicletă offroad 23 km, Alergare offroad 6 km

Timp total: 2:37:56

Loc categorie: 5 (din 23)

Rezultate complete

Sâmbăta care a trecut am participat la Triatlonul Exterra de la Lacul Sf. Ana, etapă din Bioeel Triathlon Grand Prix. Din câte îmi aduc aminte, ori nu am mai fost de foarte mult timp acolo ori chiar nu am fost niciodată. Pentru cine nu știe, lacul cu pricina este singurul lac vulcanic din România și dintre puținele de fel din Europa Centrală și de Est.

Build-up

Urma să străbat cea mai mare distanță la proba de înot într-un concurs (900 m) și cam aveam puține emoții. Ultima oară când am înotat 750 m la ITU Kitzbuehel, nu a mers chiar cel mai bine. În săptămâna dinaintea concursului am înotat la bazin 1 km și nu a fost greu dar știam că la concurs totul se schimbă. Picioare și pumni în cap, apă tulbure, deviat de la traseu. Toate mai adaugă ceva la timpul final. Oricum, a ajuns deja să îmi placă chiar și proba de înot ușor, ușor.

Cursa

Am ajuns la start cu destul de mult timp înainte, mi-am luat numerele, chip-ul și am început încălzirea. Era cald afară, cer senin și un soare puternic așa că nu m-am întins prea mult la încălzire. Riscam să mă prăjesc…

Startul ne-a luat pe toți prin surprindere și pentru câteva secunde am crezut că este doar o probă. Nu, nu era. Doar că s-a dat brusc. Pe mine m-a prins undeva la vreo 50 de m, bălăcindu-mă. M-am pus pe culoar și am început să înot la trena cuiva. După devierile absolut enervante de la cursul optim reușeam să intru în ritm destul de bine și am început să depășesc oameni 😀 Asta era ceva foarte nou! Am ieșit din apă după 19 minute, un timp foarte bun pentru mine.

În timpul înotului, mi-am făcut o notă mentală: să nu merg la karting cu 2 zile înainte de concurs și să nu mă mai dau 3 ture în aceeași seară. Da, Melk? 😀

Traseul de biclă a fost mediu spre greu, cu câteva coborâri rapide pe pietriș și smocuri de iarbă. Aveam inima în gât și adrenalina la maxim. Mi-am pierdut și bidonul de apă și tot ce înseamnă trusă rapidă de intervenție în caz de pană în una din coborârile cu pricina. Nu prea m-am înțeles cu bicla și m-am chinuit să o țin pe drum. Am terminat fără incidente și m-am avântat spre proba de alergare.

Ei, aici a fost într-un mare fel. Proba începea cu vreo 600 metri de urcare criminală pe care am mers cu greu. Simțeam că îmi pleznesc mușchii și eram convins că am tras prea tare la biclă iar acum eram kaputt. Strângând din dinți am ajuns la o porțiune mai plată și am început să alerg și chiar să depășesc oameni. Când a început coborârea înapoi spre lac m-am bucurat enorm. Credeam că s-a terminat. Am ajuns la lac, auzeam dj-ul, muzică, voci și eram pregătit pentru finish. Surpinderea a fost maximă când am văzut că traseul cotește în direcția opusă. Eram deja terminat, mă dureau toate și vroiam să se termine. Cu tot ritmul meu, care suferea acum, tot mă apropriam de câțiva concurenți pe care i-am și depașit. Aproape că nici nu vroiam responsabilitatea asta. 😀 Acum că mă simțeam urmărit și parcă nu vroiam să îmi pierd poziția. Tipul din spatele meu s-a oprit la un moment dat și atunci mi-am dat seamă că de fapt sunt mult mai puternic decât îmi spun picioarele și locul ăla groaznic de sub coaste, m-am uitat peste umăr și am accelerat pentru ultima oară.

După….

O cursă grea dar care mi-a plăcut enorm. La final am stat de vorbă cu deja noii prieteni din toată mișcarea asta de nebuni triatloniști, am băut o bere, am aplaudat și admirat pe cei de pe podium. Felicitări!

După rezultatul ăsta, se pare că am ajuns pe locul 6 în clasamentul general de la Grand Prix. Yuhu! De abia aștept Tri Challenge de la Mamaia (la Reci nu ajung).

2 thoughts on “Raport de la Triatlon Sf. Ana

    • Trebuie să recunosc că am avut o mare febră la mâini și spate. Nu e nici kartingul de colo, mai ales la nivelul practicat de noi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.