Maraton Internațional București 2011 – rezultate

Nume concurs: Maraton Internațional București

Probe: semi-maraton (21,1 km)

Timp total: 1h:41min

Loc categorie: 51 (din 300); Loc general: 128 (din 600) Rezultate oficiale.

A trecut și ultima competiție mare de anul acesta și o spun cu părere de rău. Îmi plăcea să urmăresc calendarul și să tai zilele pâna la următorul concurs.

Dar să revin la MIB 2011. Planul meu pentru 2011 era să particip la curse scurte de triatlon și de alergare ca să pun bazele solide pentru anii viitori care vor fi ai Ironman-ului 😀 Pentru semi-maraton nu m-am antrenanat specific decât cu 2 săptămâni înainte. Oricum, după un sezon lung de curse de triatlon, pot să spun că sunt într-o formă fizică bună și că nu îmi făceam probleme că nu voi termina în mai puțin de 2 ore. Normal că nu îmi ajungea doar asta așa că obiectivul era să termin în 1h:40min, în cel mai bun caz, și 1h50min, în cel mai rău.

Am făcut o strategie, dacă îi pot spune așa, foarte precaută, care presupunea să alerg prima parte destul de încet. Aveam ceva emoții de la o accidentare recentă și nu vroiam să apară chiar acum. Bun, deci primii 7,5 km îi alergam în 40 min (11,3 km/h) și restul, dacă mă simțeam ok, acceleram (13km/h) și terminam cursa exact în 1h:40min. Mare plan, știu! Chiar și așa, a fost greu de urmărit. La curse de triatlon sprint, de obicei alerg cât mă țin picioarele și la un moment dat trec linia de finish. Aici trebuia să fiu mai calculat.

Din fericire, accidentarea mai veche nu s-a resimțit așa că am putut să dau ce puteam mai bun. Am reușit alerg prima jumătate în 53 minute și mi-am dat seama că ma simțeam foarte bine și că am șanse să ating chiar varianta cea mai bună a obiectivului. Am accelerat la 13km/h și mi-am propus să nu scad sub ritmul ăsta orice ar fi. La un moment dat s-a resimțit lipsa antrenamentului pe distanțe mai lungi dar nu am avut crampe sau alte dureri. Am terminat a doua jumătate în 48 min și toată cursa în 1h:41min un nou PB și mai bun cu 19 minute decât semi-maratonul de anul trecut! 🙂 Cursa detaliată aici.

Da, sunt fericit că am putut să fac asta și deja mă gândesc cât de jos pot să cobor cu timpul.

Vreau să îi felicit și pe prietenii (din ce în ce mai mulți) care participă la competiții și se ambiționează să trăiască sănătos. Bravo, Alex pentru primul maraton, Tibi pentru un PB la 10.5 km, Alex Diaconu și el un PB (din altă ligă) la maraton de 2:39:59, Gabi și el cu un PB fantastic de 2h:47min, Laura B. cu un PB la semi-maraton de 2h:06min.

Mulțumesc mult galeriei (deja clasice) și Laurei pentru susținere! 😉

Iata ca aparut si diploma intre timp. O puteti obtine, dupa inregistrare, pe websiteul cu rezultatele.

PS: scuze pentru cum arata poza de pe home page dar am cateva neintelegeri cu tema de fata 🙂

4 thoughts on “Maraton Internațional București 2011 – rezultate

  • Well done Silviu!
    Ai reusit un negative split. Imi propun si eu de mult sa fac o cursa asa, dar nu-mi iese. Intotdeauna scad ritmul undeva la mijlocul celei de-a doua jumatati.

    A fost totusi o diferenta mare de viteza intre cele doua splituri (24 sec/km) Ai putea incerca urmatorul semi sa faci prima parte un pic mai repede, un 4:40/km, si a doua tot asa in jur de 4:30 – 4:35.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.