Maratoniștii au nevoie de tine!!!

Mai sunt câteva zile până la Maratonul Internațional București 2011 care este, din câte știu eu, cel mai mare eveniment sportiv de masă din România. Cam patru mii de alergători de prin toată țara participă la probele de maraton (42,19 km), semi-maraton (21 km), sau ștafetă maraton.

Eu unul încă nu am participat la un maraton, dar cunosc mulți oameni în jurul meu care au făcut-o deja și pentru ei a fost o experiență cu totul specială. Fiecare maraton, dar mai ales primul, are o poveste aparte. Cine se înhamă la un proiect atât de îndrăzneț trebuie să aibă o motivație puternică. Cei care își propun să alerge un maraton se pregătesc cu luni înainte ca să fie destul de pregătiți pentru ce îi așteaptă în ziua startului.

Unii sunt oameni care nu au făcut în viața lor sport sau care au avut un stil de viață nesănătos și acum vor să schimbe asta. Antrenamentul pentru maraton și participarea sunt un început incredibil. Alții au avut accidente tragice, boli grele, pierderi dureroase în familie și vor să își dovedească lor și celor din jur că sunt mai puternici decât orice greutăți. Sau alții, pur și simplu, aleargă pentru că pot și aleg să o facă.

Să termini un maraton nu e ușor. Este o încercare grea în care ai nevoie de multă rezistență, fizică și psihică. Alergătorii au nevoie de încurajări, au nevoie să le strige cineva numele sau de o bătaie de palmă și un ”Hai că mai e puțin!!”.

Când toată energia asta pozitivă se pune la un loc, în ziua maratonului simți că timpul curge altfel pentru alergători și pentru cei de pe margine.

Vă încurajez să veniți duminică la Maratonul București fie că alergați sau doar priviți! Vă promit că vă veți molipsi cu bună dispoziție pentru câteva zile…

Un filmuleț pe tema asta…The Spirit of the Maraton

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.