Raport de la Winter Tri 2012

Winter Triathlon Challenge, Izvorani, 3 martie 2012

6 km alergare, 12 km mtb, 500 m înot

Clasare: 7 (general), 2 (categorie 20-29)

Iată că a trecut și primul triatlon al anului: Winter Tri 2012 despre care vă anunțam săptămâna trecută. Nu aveam planuri foarte mari pentru concurs, în afară de un antrenament mai amuzat după atâtea luni plictisitoare de iarnă. Cu câteva zile înainte, stăteam de vorbă cu Alex Diaconu și Laura de la Nutricult și ne-am dat seama că la categoria mea de vârstă nu o să vină câțiva dintre cei profi în afară de Robert Gomoescu. Asta însemna că, dacă totul mergea cum trebuie, aveam șanse chiar să ajung pe podium. Tanana!  Atunci am simțit că mi-a cam dispărut relaxarea și că aș putea să ”fac o figură frumoasă”.

Un detaliu picant ar fi că, am aflat cu o zi înainte, că urma să își facă apariția și Mircea Badea cu ștafeta lui. Wow, la asta chiar nu se aștepta nimeni. Simpatic ce a spus în emisiune după concurs.

Start

Ajung la start cu destul timp înainte, mă încălzesc bine, sunt relaxat. Adică tot ce nu făceam anul trecut și chiar contează pentru orice cursă. Cred că mi-am învățat lecția asta în sfârșit! Am făcut o scurtă recunoaștere a traseului de alergare și mi-am dat seama că ieșirea o să fie foarte aglomerată din cauza unei curbe strânse cum se ieșea din curtea bazei sportive. M-am poziționat destul de în față, undeva în primii 10. M-am uitat după cineva cunoscut care să știu că este la individual poate chiar categoria mea și l-am identificat pe Marius Dragu. Suntem cam apropiați la nivel, cel puțin la biclă și alergare, așa că era un reper bun pentru mine.

Am plecat tare în alergare și am reușit să mă țin foarte bine și pe porțiunile cu zăpadă. Eram în grupul fruntaș la ceva distanță de primii 2-3 totuși. În ultimul kilometru mă simțeam destul de bine așa că am accelerat și am ajuns din urmă un grup în care mai erau Tudor Butu și Cornel, un tip dintr-o ștafeta foarte bună, chiar de podium. Hmm, poate alergam cam tare totuși

Proba de mtb mi s-a părut foarte haioasă: o combinație între rodeo pe șleauri de gheață și push bike prin zăpadă. A decurs fără probleme, am câștigat câteva poziții și eram în formă.

Înotul a fost însă dezastruos. Oricum, la mine e proba cea mai slabă și acum mai eram si terminat după o oră de efort aproape de limită. Am parcurs cei 500 metri foarte greu și de abia așteptam să ies din bazin odată.

Când trec linia de finish, pe cine văd eu, odihnindu-se pe marginea bazinului: prietenul Marius Dragu care mi-a suflat tot avansul meu de vreo 3 minute. : ))

Un concurs frumos și mai ales special pentru că este primul meu podium. Mulțumesc fanilor mei însoțitori, și nu numai, pentru susținere!

Foto via Aventuria, Florian Raducanu & Freerider

6 thoughts on “Raport de la Winter Tri 2012

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.