Cupa Emmedue Sport | Raport de cursă

Rezultat: 4:00:32 Loc: 88 (categorie);  24 (general);

Sâmbătă am fost la prima cursă de șosea de anul ăsta, Cupa Emmedue, unde am încercat distanță lungă (100 km), că tot am în plan să particip în curând și la Half IronMan unde proba de ciclism are 90 km.

Am fost foarte entuziasmat toată săptămâna înainte de cursă, mai ales că eram prins și de febra Giro, care s-a terminat duminică apropo. De abia așteptam să merg în pluton, la plasă, la trenă, să ne organizăm în urmăritori și alte povești de genul ăsta.

Am aflat cam din scurt de concurs cu toate că sunt conectat cam la toate sursele care pot vesti concursuri de triatlon/mtb/ciclism pe la noi. Drept urmare, nu am avut timp să repar cursiera mea Giant și mulțumită lui Alex Diaconu am putut să concurez pe un Felt AR, care oricum este la 10 clase peste ce am eu.

Start

Sâmbătă dimineața, ajung la start destul de târziu, cam cu 30 minute înainte. Reglez ultimele chestii la bicicletă și mă îndrept spre start cu gândul să fac o încălzire scurtă. Când să pun pantofii în pedale, observ că pantoful drept nu se prindea cum trebuie și ieșea de fiecare dată când trăgeam. Mă duc rapid la cortul Felt să rezolv problema. Mda…Numai bine că între timp se dă startul și eu încă nu rezolvasem cu pedala. Primul meu start ratat! În fine, după vreo cinci minute plec și eu destul de încrezător că îi prind din urmă pe ceilalți. Nu pentru că aș fi atât de rapid ci pentru că trebuia ca primii 7 km să se parcurgă controlat pentru a evita accidentele de pe prima coborâre.

Ei bine, nu a fost așa. M-am enervat groaznic și am tras foarte tare pe prima parte cu gândul că o să dau de vreun grup cu aspirații să ajungă mai în față. Nici asta nu s-a întâmplat așa că am facut un foarte frumos și cam greu contra-timp de 100 km. La un moment dat, m-am întâlnit cu Sergiu dar eram prea țâfnos să mă gândesc să îi propun să colaborăm să mai recuperăm niște timp.

Restul cursei s-a desfășurat fără incidente. Traseul este foarte frumos, cu câteva cățărări care mi s-au părut destul de grele. Foarte impresionant a fost faptul că în mai multe dintre satele prin care am trecut, erau grupuri de copii care ne încurajau! Aveau baloane, afișe, fluiere și făceau ditamai gălăgia pentru noi! Ce mai, atmoferă de Giro! 😛

Alimentație

În timpul cursei, am băut cam 0,7 l de energizant Energy Source High5 și am consumat cinci geluri Energy Plus High5.

În loc de concluzii

Timpul nu e neaparat rău pentru prima cursă de 100 k, mai ales că nu m-am antrenat pentru distanța asta. Mă tot întreb dacă luam startul așa cum trebuia și mergeam în pluton ce timp puteam să scot. Va trebui să aflu la anul. 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.