Încă o evadare!

foto via Florian Răducanu

Rezultat: 2:44:29 Loc: 88 (categorie); 300 (general);

A venit și timpul primului concurs de MTB de anul ăsta care este, ca de obicei, cum îi spune și numele, Prima Evadare.

După halul în care a fost vremea anul trecut, toată lumea era în expectativă față de condițiile meteo. Din fericire, cu toate că a încercat o scurtă ploaie sâmbătă seara, duminca vremea a fost perfectă pentru pedalat și am și pus un strat de bronz deja.

La start am întâlnit un număr record de participanți, în jur de 2100, din câte spun cei de la Nomad și o super atmosferă de distracție. Chiar și eu, care de obicei, înainte de concursuri sunt mai încordat acum am fost relaxat și bine-dispus.

Planul a fost unul simplu: să mă poziționez cât mai în față la start, să depășesc cât mai mulți participanți și să am extra grijă să evit accidentările, mai ales având în vedere numărul mare de participanți.

Start

Mare buluceală în prima curbă și apoi în a doua și tot așa vreo 25 km. A fost destul de enervant de aglomerat cam până la castel când s-a mai eliberat și se putea depăși mai ușor.

Nu sunt multe de povestit în rest. A fost o cursă destul de liniștită unde mai mult am exersat depășiri și cam atât.

Pentru cursele următoare, o să am mai multă grijă la avelopele alese. Șenilele astea de tanc pe care le-am avut nu prea m-au ajutat. : ))

Alimentație

Deja nu mai are rost să spun că toată săptămâna m-am ”carbolodat” și hidratat bine. Sau că avut un mic dejun consistent cu două ore înainte de start. Astea sunt lucruri de bază.

Am avut la mine 0,7 l de energizant Energy Source High5 și patru geluri Energy Plus High5. În plus, am mai băut pe traseu cam înca un litru de apă simplă. M-am simțit foarte bine și cu destul de multă energie toată cursa.

În loc de concluzii

Sunt parțial mulțumim de rezultat. Vroiam să termin în primii 10% și asta înseamnă că mai trebuia să scad cam 15 minute din timpul total ceea ce era realizabil. 😀 Mda, sunt un veșnic nemulțumit..sau să îi spunem că sunt competitiv.

Felicitări tuturor celor care au participat și care au și terminat!! Bravo Nomad pentru organizarea de proporții! Ne vedem la anul!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.