După două triatloane: Târgu Mureș și Sf. Ana

Au urmat etapele 2 și 3 din Bioeel Grand Prix cu două triatloane exterra, cel de la Târgu Mureș, la care am fost pentru prima dată, și cel de la Sf. Ana, unde am fost deja la a doua participare.

Au fost două concursuri foarte diferite și încă mă mir câte lucruri noi pot să mai învăț după fiecare dintre ele.

Înainte de Târgu Mureș am fost foarte ocupat cu munca dar și cu alte chestiuni distractive (o tură în Delta Dunării) și nu am reușit să mă antrenez chiar cât ar fi trebuit. Mai ales în ultima săptămână am fost foarte praf față de cum m-am obișnuit până acum. În fine, am ajuns cu bine la start unde m-a întâmpinat o căldură infernală de 35 grade C, cea mai mare pe care am concurat vreodată.

Proba de înot a fost în Mureș iar ciclismul și alergarea printr-un câmp foarte aproape de râu. Un traseu total plat și aș spune cam monoton. La înot am reușit iar performanța de a lua un start prost și pentru că am mai și înțeles greșit traseul am făcut un timp cam dezamăgitor. Oricum, sunt obișnuit să trebuiască să recuperez la următoarele probe deci eram conform planului. La ciclism am plecat tare, determinat să prind pe cât mai mulți dintre cei care mă depașiseră la înot. Totuși, ceva nu se simțea în regulă cu bicicleta și mi-am dat seama că mi-am umflat anvelopele prea mult și cam țopăiam pe traseu. Chiar când mă gândeam că ar fi bine să mă opresc în zona de start/finish pentru o servisare rapidă și, în același timp, eram și în plină depășire, am pierdut controlul și am picat la 30 km/h direct în fața celei pe care o depășeam. S-a întâmplat atât de repede încât nu am avut timp să reacționez și din fericire am scăpat doar cu niște julituri pe brațe. Cum tot eram oprit, am profitat și mi-am reglat presiunea undeva pe la 1.9 bar și a fost mult mai bine după aceea. În afară de căldura foarte mare, restul cursei a mers foarte ok și am simțit că de abia la alergare îmi intrasem cu adevărat în ritm. S-a cunoscut lipsa de antrenament din ultima perioadă. Rușine mie. Am terminat pe locul 6 la categorie, ceea ce m-am bucurat foarte mult. 🙂

La o săptămână depărtare, a urmat triatlonul de la Sf. Ana unde anul trecut am prins un onorabil loc 5. Știam că o să fie greu să apăr locul pentru că erau mai mulți profi înscriși dar aveam de gând să fac o cursă bună. Din păcate, mi-am încălcat una din regulile de bază și anume să nu experimentez în ziua cursei mai ales pe partea de alimentație. Ei bine, ce pot să mai zic este: 1. nu o să mai mânânc niciodată paste ready made înainte de concurs și 2. shit happens. Am terminat pe locul 13 la categorie și, în ciuda nefericitei probleme, am reușit un timp mai bun decât anul trecut.

Felicitări tuturor celor care au participat! În mod special, un mare bravo pentru Cip pentru primul lui triatlon! Dar și Laurei care s-a încumetat să alerge 10k la Sf. Ana într-o ștafetă.

Până data viitoare, spor la antrenamente!

 

1 thought on “După două triatloane: Târgu Mureș și Sf. Ana

  • Felicitari, a fost chiar foarte fain la Sf. Ana si sfaturile tale mi-au prins foarte bine. Mi-am lasat presiunea aub 2 si am mancat gem cu unt si cu paine si un platou rece cu 2-3 ore inainte de cursa;)

    Bafta multa la 7500!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.