Semimaraton @ MIB 2012

Nume concurs: Maraton Internațional București

Probe: semi-maraton (21,1 km)

Timp total: 1h:39min

Loc categorie: 39 (din 460); Loc general: 84 (din 1200) Rezultate oficiale.

La fel ca anul trecut când am încheiat sezonul la Maratonul Internațional București și acum am participat la tot proba de semimaraton. Planul era să îmbunătățesc timpii și sa încerc un nou Personal Best, mai bine de 1h:41 min adică. Eram convins că pot să îmi bat timpul și în cel mai bun caz ținteam pentru 1h:35min care mi se pare un timp excelent.

Atmosfera la start era foarte relaxată și m-am întâlnit cu o grămadă de prieteni care au participat, fie la maraton, la ștafetă sau la semi. Vremea a fost foarte bună, poate un pic cam cald pe măsură ce treceau orele. Am fost plăcut surprins că lumea care privea de pe margine a fost mult mai prietenoasă decât în anii trecuți și chiar și soferii nu s-au remarcat prin mârlănie. 😀

Traseul mi-a plăcut mult și chiar e mult mai bine să faci o singură tură de 21 km decât două ca anul trecut. Frumoasă și trecerea prin stadion – o idee foarte inspirată!

În 2012, m-am antrenat aproape exlusiv mergând pe intuiție, fără ceas sau centură de HR și, mai ales, am concurat în aproape cursele fără ceas. Am vrut să încerc o abordare nouă față de 2011 și să îmi antrenez ”feelingul”. Și a ieșit foarte bine! La semi, cum vroiam să îmi bat timpul de anul trecut, am ales să alerg cu ceas și să respect un plan stabilit. Nu prea a funcționat cum trebuie. De fapt a fost împotriva mea. Eu credeam că planul meu este unul care o să mă pună la încercare și de fapt a fost prea ușor. În loc să tragă de mine, m-a lenevit, mai ales în prima parte unde am avut iaaaar o medie mică. Eh, înca o lecție de pus acolo la arhivă. 🙂

Oricum, sunt bucuros pentru noul PB (1h:39min) și că am participat alături de prieteni, familie și atât de mulți cunoscuți. E un sentiment frumos, de fair-play și respect, care sper să molipsească pe toți cei care iau contact cu sportul.

Multe felicitări tuturor care au participat și celor care ne-au susținut de pe margine sau de acasă.

And now we wait…:D

 

 

 

4 thoughts on “Semimaraton @ MIB 2012

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.