Carte: “The 4-Hour Workweek”

Am inceput sa citesc cartea lui Tim Ferris, The 4-Hour Workweek si, dupa un inceput care nu prea m-a convins, incep sa gasesc si lucruri valoroase. O sa revin la final cu mai multe concluzii dar, pana una alta, v-o recomand daca sunteti pregatiti sa experimentati un proces de “lifestyle design”. Cartea este un mix de sfaturi practice, imbolduri motivationale, studii de caz si citate, care vor sa ne motiveze sa ne cream o viata care sa ne implineasca.

Un tool de organizare si time management util cu care deja “ma joc” de o saptamana si pe care l-am gasit recomandat in carte este https://www.rescuetime.com/

Un TED talk din 2009 al lui Tim interesant gasiti mai jos

A citit cineva cartea?

3 thoughts on “Carte: “The 4-Hour Workweek”

 • Rescuetime e ok, l-am folosit si eu jumatate de an intr-o perioada in care aveam probleme de concentrare si eram tentat sa pierd frecvent vremea pe anumite site-uri.

  Dar cred ca nu trateaza cauza problemelor ci efectul. Adica iti blocheaza anumite site-uri, sau te ajuta sa ai o imagine clara asupra a cum iti petreci timpul in fata calculatorului. Dar asta nu inseamna ca tu nu vei gasi modalitati inovatoare de a pierde timpul in continuare.

  • (continuare)
   In cazul meu problema mea era mai profunda si era cauzata pur si simplu de faptul ca lucram la ceva ce nu imi placea. Cand s-a schimbat chestia asta si m-am implicat intr-un proiect care imi placea foarte mult, tentatia de a procrastina s-a redus drastic. Dupa cateva luni foarte productive mi-am dat seama ca plateam degeaba subscriptia si am incetat sa il mai folosesc.

   Cartea nu am citit-o dar sunt sceptic la acest concept. Daca toata lumea s-ar comporta ca Tim, cine ar mai munci pe planeta asta, cum s-ar mai construi cladiri, drumuri, cine ar mai scoate iphone 10, cum s-ar mai face cercetare, cine ar mai vindeca si trata oameni?
   O alternativa mai buna mi se pare sa gasesti modalitati prin care sa iti placa munca pe care o faci, astfel incat sa nu o mai simti ca ceva impus, si totul se schimba radical.

   Sunt de acord in schimb cu orice inseamna eficientizare a proceselor zilnice, si cred ca in sensul asta ar fi o lectura buna.

   • RescueTime ii mai poate ajuta sa constientizeze “unde se duce timpul” la munca pentru cei care nu au habar 🙂

    Legat de Tim si 4WW. Totusi, el insista sa lucrezi la/in ceva ce iti place si de care esti pasionat. Dar, cat mai putin si mai eficient posibil. Este de dezbatut daca poti obtine o super performanta lucrand asa. Pana la urma, este o alegere personala. Daca vrei sa fii urmatorul Richard Branson sau Craig Alexander, atunci e mult de munca ca sa ajungi in top iar pensionarea e departe. Dar, daca vrei mai mult sa te distrezi in viata asta, sa castigi indeajuns cat sa calatoresti si sa iti urmezi pasiunea, are foarte multe sfaturi practice.

    Oricum, daca nu vrei sa o citesti, o sa scriu curand cateva chestii care mi-au placut.

    Mersi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.