Cum a fost ca pacemaker la Petrom Bucharest International Half-Marathon 2013

943217_616532078359326_649113848_nVa spuneam ca am ajuns sa fiu pacemaker la Petrom Bucharest International Half-Marathon 2013 w/e trecut iar experienta a fost cel putin interesanta.

Din ce mi-am dat seama din rezultate, au participat, doar la proba de semimaraton, cam 1400 de alergatori, ceea ce e un numar impresionant pentru a 2-a editie. Pana in 2 ore, care era timpul pentru care tineam eu ritmul, au terminat mai bine de 1/3 din participanti, undeva spre 500 de alergatori.

Recunosc ca am avut emotii inainte de start, chiar mai mari decat la primul meu maraton. Era prima data cand faceam asta si imi doream sa pot tine un ritm constant, sa termin cursa in exact 2 ore si chiar sa fiu de ajutor cuiva. De fapt, de aici a venit si partea cea mai dificila. Pana acum, imi propuneam sa alerg o cursa in mai putin de 1h40min, sa zicem. Normal ca nu era nicio problema daca ajungeam la finish inainte de timpul propus. Eh, acum era! A trebuit sa ne calculam timpii astfel incat sa ajungem undeva pe la 1h:59min:30secunde. Practic, am alergat cu ochii pe ceas si pe bratara cu timpii intermediari. La inceput, pana la kilometrul 13/14, eram o gasca destul de mare si galagioasa. Cu fiecare kilometru, ramaneam tot mai putini iar discutiile erau mai rare si mai scurte. Se mai auzea cate un “iepure”: “Hai cu noi la 2 ore!, Inca un pic!” si tot felul de alte incurajari pentru cei pe care incercam sa ii adunam de pe traseu si sa ii tragem spre finish.

Pana la urma, a fost foarte, foarte amuzant si nu am avut probleme. Bine, pe final, chiar in ultimii 2 km, am comis-o. Am fost atat de preocupat sa dau sfaturi in stanga si-n dreapta ca am uitat total sa merg la toaleta. Mda, nu mai are sens sa detaliez, dar sa zicem ca am terminat la 30 de secunde in spatele grupului de pacemakeri din care faceam parte, in 1h:59min:42sec.

Caldura a fost ucigatoare si am resimtit-o si eu din plin. Am baut dupa finish cam 4 litri de apa pana seara si tot ma simteam deshidratat. Cred ca ne-am fi dorit cu totii un start mai devreme cu o ora. Ia sa ii dau feedback lui Gabi 😀 In final, pot sa spun ca m-am distrat foarte tare si simt ca am mai invatat inca ceva despre mine si alergare.

Spor in toate!

(foto via Biciclistul)

1 thought on “Cum a fost ca pacemaker la Petrom Bucharest International Half-Marathon 2013

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.