Pacemaker la Bucharest Half Marathon 2013

56059_418207538234992_677435179_o-e1367483697169Dupa ce am scris pe blog despre cum a fost la Rock’n’Roll Marathon Madrid, am inceput sa imi aduc aminte si de cateva lucruri pe care nu le-am mentionat.

Unul dintre ele este omagiul foarte frumos pe care organizatorii si, implicit, alergatorii l-au adus victimelor atentatului de la Boston Marathon. Pe langa momentul de reculegere emotionant de la start, orice alergator putea scrie, pe un perete imens, un mesaj pentru victimele de la Boston. In plus, am primit un simbol de doliu discret cu care am si alergat maratonul.

Cel de-al doilea lucru, si motivul pe care si scriu azi, este legat de strategia mea pentru maraton. La start, am vazut ca eram foarte aproape de pacemaker-ii de 3h:45min. Pentru cine nu stie, pacemaker sau “iepure” inseamna acea persoana care alearga constant pentru a termina maratonul intr-un anume timp prestabilit. Este, de cele mai multe ori, un fel de serviciu pus la dispozitie de organizatori pentru a usura alergarea celor care au un obiectiv de timp. Ei bine, ca sa nu ma lungesc prea mult, la Madrid strategia mea a fost sa nu ma las depasit de pacemaker-ii de 3h:45min si sa incerc sa am un avans cat mai mare fata de ei. A functionat chiar foarte bine! De fiecare data cand simteam ca scad ritmul, aruncam o privire in spate, si cand vedeam baloanele venind amenintator spre mine, acceleram mai tare.

Asa ca…m-am bucurat tare cand am citit pe blogul lui Gabi Solomon despre invitatia de a face parte din echipa de pacemakeri pentru Petrom Bucharest International Half Marathon 2013. Pot sa va spun ca am fost acceptat si sunt entuziasmat sa fiu “iepure” pentru cei care vor sa termine semimaratonul in 2 ore sau mai putin. Mai sunt puse la dispozitie echipe de pacemakeri pentru 1h:45min si 1h:30min.

Sa ne vedem cu bine la start!

1 thought on “Pacemaker la Bucharest Half Marathon 2013

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.