Maraton International Bucuresti 2013

Ca in fiecare care an, de ceva timp incoace, MIB-ul este ultima mea cursa din sezon. Mi-am propus asta acum vreo 4 ani dupa ce am vazut live ca, la Berlin Marathon, sunt sute de mii de sustinatori pe strada si zeci de mii de participanti la cursa. Asta face ca atmosfera sa fie electrizanta fie ca esti spectator sau alergator. Planul, daca pot sa ii spun asa, ar fi sa particip si sa conving cat mai multi oameni sa participe, pana cand ne apropriem de cifrele astea. Mai avem ceva…In 2013, am format o super stafeta, Enovate Running Team, cu Laura si Loredana, colegele mele de la Enovate.

Semi MIB

Dupa 2×2, am avut o pauza mai lunga de revenire, plus doua ture cu Martin Adventures, una in Delta Dunarii iar alta prin zona Sighisoarei si Muntii Bucegi. Nu prea am avut timp sa ma antrenez cat vroiam dar macar am facut-o cum vroiam. Obiectivul era un nou PB la semimaraton, dupa cel de 1h:37min de anul trecut. Fire competitiva fiind, intr-un grup cu cativa prieteni tot asa competitivi, mi-ar fi placut un PB mai bun de 1h:34min (timpul lui Tibi) si, ideal, mai bine de 1h:32min (timpul lui Mircea). Avand in vedere ca m-am antrenat jumate de an pentru Maratonul din Madrid, stiam ca distanta nu o sa fie o problema ci viteza mai ridicata fata de ce eram obisnuit. Am facut cateva antrenamente rapide, cateva intervale, iar cu doua saptamani inainte, o simulare de ritm de cursa pe 11 km, cu pace de 4min:27sec/km. Toate semnele aratau ca o sa fac mai bine ca anul trecut dar, pentru o imbunatatire de 5 minute, chiar trebuia sa trag tare.

Race day

Cum si eu si Tibi vroiam sa depasim timpul lui de anul trecut, ne-am unit fortele si am alergat impreuna cursa, ceea ce a fost o idee buna. La start, ne-am pus chiar in prima linie si am plecat incercand sa ne tinem de planul initial si sa facem un negative split. Evident, am plecat mult mai tare dar nu era un ritm greu de tinut, cu tot cu incalzirea facuta pe graba. Am pastrat un ritm de 4min.25sec/km pentru prima tura de 10.5 km iar pentru a doua tura un ritm de 4min:17sec/km. Ceea ce a insemnat un nou PB de 1h:32min! Acum, odihnit, din varful patului, cred ca mai este loc de imbunatit cu minim 5 minute. 🙂

Mai departe, am predat stafeta Loredanei pentru primii ei 10 km de alergare din toate timpurile, iar apoi Laura a incheiat maratonul echipei intr-un timp de 3h:52min!

Enovate Running Team

Felicitari maxime Enovate Running Team, tuturor participantilor si multumim celor care ne-au sustinut pe traseu, cunoscuti si necunoscuti!

Sa ne vedem sanatosi la anul!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.