Despre camaraderie

1-1024x683Aseară am avut ocazia să îl revăd pe speologul, exploratorul și nu în ultimul rând, redactorul-șef al National Geographic România, domnul Cristian Lascu. Întâlnirea a fost parte din seria de evenimente 12 Connections la care chiar recomand să participați pentru un plus de inspirație.

Am mai fost fascinat de poveștile sale de aventură acum ceva vreme la TEDx Bucharest și m-am bucurat să îl pot asculta dinou. Un lucru vreau să redau, care m-a impresionat în mod special. Când a fost întrebat ce l-a învățat meseria lui despre viață și oameni, Cristi Lascu s-a referit la camaraderie. 

După o zi lungă și obositoare de trudă prin peșteră te așezi cu prietenul tău la o masă încropită, lihniți amândoi. Tai slănina în jumate dar nu îți iese perfect. Prietenul tău se întinde primul spre bucata mai mică fără să ezite. Sau când avem în față un urcuș greu, prin pădure și prin noroi, se uită la bagaje și îl ia pe cel mai greu.

Lucruri simple dar puternice care vorbesc despre ce înseamnă legăturile puternice care se formează, mai ales, în natură și în situații grele.

Îi aduce cuiva aminte de Carpathian Adventure? 🙂

(foto)

1 thought on “Despre camaraderie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.