Winter Tri 2014 | Izvorani

1606453_827270033955449_381589820_o

Știți vorba, ”De ce ți-e frică, nu scapi!”. Cam așa s-a întâmplat cu participarea mea la Winter Tri de anul ăsta. Neantrenat și fără chef să mă apuc, Elena, colega dragă din DECI DA, mi-a ”aruncat” în brațe propunerea să particip. Ce puteam să spun altceva decât că DA!

Fast-forward zece zile mai târziu și iată-mă în Complexul Olimpic de la Izvorani cu familia alături. Laura ca participantă în ștafeta de fete High 5, Tudor, fimiu, și Mădălina, sora mea, ca susținători. Cei care aveți minim un copil, probabil vă dați seama ce înseamnă pregătirea din dimineața cursei care include și un Tudor de 2 ani care, la ora 7, are exact chef să se grăbească! 🙂 Cu toate astea, am ajuns în timp util pentru ședinta tehnică, încălzire și socializarea de început de sezon.

Start

Cum sunt cel mai neantrenat la înot, am hotărât să plec tare la alergare și ciclism și să iau un avans cât mai mare. Zis și făcut. Am pornit cu 4 min/km și până la urmă m-am stabilizat pe la 4.30 min/km, care părea un ritm bun având în vedere noroiul de pe jos.

Am terminat prima probă cam în 25 de minute și, după o tranziție rapidă, am început ciclismul. Aici, lucrurile m-au luat prin surprindere! Nu mă așteptam să îmi fie atât de greu. Picioarele îmi erau lipsite de puterea și parcă pedalam la deal. Inițial am crezut că e doar din cauza tranziției de la alergare la ciclism și că îmi va trece rapid. Nu a fost cazul. Am pedalat greoi toată proba și am fost depășit de zeci de participanți. Era clar că atunci nu puteam mai mult. M-am gândit de multe ori să mă opresc și o las baltă. Acum doi ani am terminat pe locul doi la categoria mea și acum o să fiu penibil. Asta dacă terminam oricum. După chinul de pe biclă urma înotul, unde o să fie și mai și. Cam asta îmi trecea prin minte în timp ce mai eram depășit de câțiva concurenți. Cumva, am reușit să mă motivez și să continui. Îmi asumasem, de când m-am încris, forma în care sunt și nu era momentul să mă prefac că sunt aș fi în stare de altceva acum.

Cu chiu cu vai, am terminat proba de ciclism și am fugit în bazin. Surpriza a fost că mi-a venit ușor să înot cele zece bazine, 500 metri în total. Încet dar sigur, mă apropriam de finish. Am trecut pe sub poartă cam în 1h:15min. Rezultate.

Morala: Nu există scurtături! Rezultatele sunt măsura efortului depus. Da, știu, ce noutate! 🙂

3 thoughts on “Winter Tri 2014 | Izvorani

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.