Campionatul National de Duatlon 2014, Bucuresti

sm cndDupa mai multi ani in care Campionatul National de Duatlon a fost tinut langa Bucuresti sau prin alte orase, ma bucur ca ajuns si in capitala, pana la urma. E un semn bun ca sportul isi face din ce in ce mai mult loc in oras.

M-am decis din scurt sa particip la concurs mai ales ca nu m-am antrenat deloc pe distante scurte sau pe viteza de cand am inceput antrenamentele pentru Ironman. La Winter Tri, cand eram la inceputul antrenamentului, am cam suferit la proba de ciclism. Acum eram curios sa vad cum a evoluat conditia mea fizica dupa mai bine de o luna de pregatire intensa.

Cursa

Vremea a fost perfecta pentru o iesire in aer liber. Vantul a batut dar mai domol decate cu doua zile inainte. Traseul a fost unul simplu si rapid. 5 km de alergare, urmati de 20 km de ciclism prin jurul Palatului Parlamentului si la final inca 2.5 km. Planul meu era si el unul foarte simplu: de la start la finish, cat mai tare posibil, fara sa intru prea mult in zona de puls 5. Am concurat cu ceas dar fara sa ma ghidez dupa el. L-am folosit mai mult sa corelez cum ma simteam la un moment dat cu viteza reala pe care o aveam.

Timpul total pe care l-am realizat a fost putin sub 1h 8 min care a adus locul 12 la categoria mea de varsta (rezultatele oficiale). Primii 5 km i-am parcurs cu o medie de 3min:55sec pe km iar ultimii 2.5 km, tot la fel, daca scad tranzitia. Ciclismul l-am facut cu o medie de 30 km/h. Per total, sunt timpi de care sunt multumit. Loc de imbunatit ar mai fi la ciclism. La alergare, mai greu. 🙂

Pentru nutritie am folosit 2 geluri High 5 si 750 ml de izotonic tot de la High 5.

1913403_744609675572400_1355037262_oM-am bucurat sa ii am pe Laura si pe Tudor ca sustinatori. Tudor incepe sa devina constient de ce se intampla la competitiile astea si chiar a inceput sa ma incurajeze. 🙂 Sweeeet!

 

 

 

 

3 thoughts on “Campionatul National de Duatlon 2014, Bucuresti

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.