Raport de la Fara Asfalt 2014

Deja participarea la Fara Asfalt a devenit o obisnuinta, una extrem de placuta. Cum sa fie altfel, daca e primul triatlon, se intampla la mare, este chiar la inceput de vara si, de obicei, mai mergem si intr-o mare gasca. Spre deosebire de anul trecut, cand apa a avut 12 grade (!), acum se anuntau conditii ideale iar, in ziua concursului, temperatura marii a fost undeva pe la 18 – 19 grade.

Cum ma antrenez pentru primul meu Ironman anul asta, aveam incredere in forma mea, ma simteam pregatit pentru concurs si eram chiar relaxat. Stiam ca cel mai important lucru era sa-mi testez evolutia la inot si rezistenta la caldura in restul probelor. Si, normal, sa nu ma accidentez, avand in vedere ca urmeaza Half Ironman Oradea pe 21 iunie.

Start

La sfaturile lui Adrian Bobocea (coleg de stafeta caruia i-am “imprumutat” timpul meu de inot) m-am pozitionat chiar in spatele primei linii de inotatori. Sa spunem ca eram cam la 3 metri de Razvan Florea (fost inotator olimpic). Ceea ce nu a durat decat cateva secunde dupa start, normal. Razvan urma sa iasa primul din apa in sub 10 minute iar la final sa ne desparta 1 minut in clasament (el in fata mea). A fost o buluceala mare la start, cum este si frumos in triatlon. Se-mpart picioare si palme pentru toata lumea. In plus, cum eram printre putinii din zona aia fara neopren, ma simteam ca intr-o cada gigantica cu rate gonflabile enervate. Am tras mai tare decat trebuia pentru ca dupa vreo 500 m, am inceput sa ma sufoc si a trebuit sa reduc ritmul mult ca sa-mi mentin pulsul intr-o zona decenta. Am iesit din apa in 17 minute, cu vreo 4 minute mai bine ca anii trecuti, daca distanta este una corecta. Timpul meu de inot a fost al 60-lea dintre al primilor 100 de participanti.

10329856_271555809695977_494747807170523660_oA urmat tranzitia catre ciclism care, de fiecare data, pare ataaat de lenta. Nu stiu cat timp trece de fapt dar, pare ca si Tudor, fiu-miu, s-ar misca mai repede. Plec cu incredere pe traseu, pregatit sa depasesc multi oameni si sa fac o proba memorabila. Hehe 🙂 Pana la jumatea traseului se si intampla. Depasesc usor vreo 20 de concurenti pana cand ajung in coasta lui Emilian pe care-l stiu destul de pregatit anul asta. Stau cativa metri in spatele lui si vad ca as putea sa mentin un ritm mai ridicat. Trec mai departe si…si…cosmarul meu revine! Totul incepe cu o senzatie familiara de pierdere de aderenta pe spate. Asta e primul indiciu. Imi era si teama sa ma uit la roata dar o fac. Mdeah, PANA! Fuck! Opresc in balarii, pe dreapta, si observ ca pompa mi-a cazut, cu suport cu tot. Desfac roata si incep sa cersesc o pompa de la ceilalti concurenti. Minutele trec si nu gasesc nici una. Dupa o incercare esuata cu o pompa presta, vine si salvarea de la Radu Ropota (multumesc!!!) si reusesc sa plec in concurs dupa ce faca pana. Eh, mi-e greu sa va descriu starea de spirit pe care o aveam. Ce-mi aduc aminte este ca eram pregatit sa-mi dau duhul pe traseu de nervi doar ca sa recuperez timpul pierdut. Am pedalat la limita, fara sa-mi pese de ce energie imi mai ramane pentru alergat. Am dat tot! Am terminat proba in 1h:37min, pe locul 80 ca timp de bicla din primii 100.

Am plecat la alergare destul de nesigur pe picioare. Caldura si oboseala incepusera sa-si spuna cuvantul. M-am impiedicat de multe ori pe traseu si in ultimele 20 minute imi venea sa vars. Cu toate astea, am alergat cat am putut de tare, decis sa mai recuperez niste locuri. Am terminat proba in 40 minute, al 17-lea timp din primii 100. Per total, am iesit pe locul 54 la open si 7 la categorie cu 2h35min. [rezultate]

1962586_859071187440068_6885216004454972434_nDupa concurs, am baut si am mancat non-stop! Am tras mult mai tare decat planificasem dar asta e, nici pana nu era in plan! 🙂 Dupa-masa a continuat cu Simonei Halep din finala Roland Garos. Seara am incercat sa petrecem in Vama dar bateriile mele erau epuizate de mult si am fost un Zombie ambulant cam tot restul zilei.

Multumesc High 5 pentru hidratare si nutritie. Produsele mi-au picat la fix, ca de fiecare data.

Multumesc tuturor celor care m-ati incurajat pe traseu, lui Alex Molnar pentru bicla, lui Radu pentru pompa, Laurei pentru sustinere si, in final, multe felicitari participantilor!

Sa ne vedem cu bine la anul!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.