Velo Vacanta #1: Viscri

Luna asta am fost intr-o vacanta asa cum visam dintotdeauna ca o sa o fac atunci cand o sa am un copil. Si anume, pe bicicleta. Doar eu cu Laura si cu Tudor, doua Meride Matts si o remorca de bicicleta Queridoo Speedkid primita imprumut de la www.remorcabicicleta.ro (Multam fain!)

Zona in care urma sa ne desfasuram era in jurul manastirilor sasesti Viscri, Bunesti si Mesendorf.

vv 1

Nestiind cum avea sa reactioneze Tudor (2 ani si 3 luni) la ideea de a fi remorcat de bicicleta, in timp ce el trebuia sa stea linistit la locul lui, planul a fost unul conservator. Asta inseamna, de fapt, ca urma sa vedem la fata locului. Eram pregatiti si pentru varianta in care, dupa ore de plansete, am fi ramas in curtea pensiunii resemnati…Din fericire, am fost departe de situatia asta. 🙂

Dupa un detour de o zi pe la bunicii din judetul Olt, unde Tudor a intalnit si s-a prietenit rapid cu viata la tara, am plecat spre Viscri, via Sibiu.

Ne-am oprit pentru cateva ore in Sibiu sa ne dezmortim si sa luam pranzul. Orasul este in continuare unul frumos si, pentru cateva momente, uiti ca esti in Romania. In ultima perioada am avut senzatia asta din ce in ce mai des. Ori ma lasa pe mine memoria ori chiar vechea si prafuita Romanie incepe sa fie mai putin vizibila.

 

IMG_4147

In Viscri ne-am cazat intr-o veche casa saseasca superba. In spatele unei porti inalte de 3 metri, se gasea o curte lunga si ingusta, unde am putut parca fara probleme masina, bicicletele si remorca. Am locuit timp de doua nopti in unul dintre cele doua corpuri renovate de curand. Fara internet, tv si alte distractii, ne-am simtit incredibil de linistiti.

Sambata a venit momentul sa trecem la treaba si sa incepem aventura pentru care venisem de fapt. Am montat rapid remorca si am inceput sa-l “imprietenim” pe Tudor cu ea. A fost entuziasmat inca de la inceput si s-a asezat pe scaunul desemnat. Singura tresarire a avut-o atunci cand si-a dat seama ca nu o sa stea pe loc in noua lui casuta ci o sa-l tractam. 🙂 N-a durat mult si s-a obisnuit si cu ideea asta.

IMG_4171

Dupa ce ne-am echipat si ne-am gatit, (adica dupa mai bine de doua ore!), am pornit pe traseul Viscri – Bunesti – Mesendorf. Parte din drum a fost chiar pe pistele de bicicleta construite de Cornel si echipa lui. Cu o ocazia asta, le-am testat si pentru o remorca de bicicleta lata de 80 cm si sunt foarte ok. 🙂

In total, am pedalat 40 km in 7 ore cu multe pauze de hidratare si o incercare esuata de somn de pranz. Tudor s-a distrat incredibil si a fost cel mai fericit din cate l-am vazut vreodata. La un moment dat a si capitulat de oboseala si a adomit vreo ora. Seara, cand am ajuns inapoi la cazare, eram toti trei lihniti de foame si nici nu aveam chef sa gatim ceva. Am reusit sa incropim o super cina din care ne-am infruptat fara sa respiram. Tudor n-a scos un sunet pana n-a dat gata niste oua de casa fierte, mazare verde si ceapa verde din gradina, o  telemea de vaca, somon afumat, toate cu chifle integrale. 🙂 Un festin!

IMG_4166

A doua zi, duminica, am vizitat biserica fortificata de la Viscri care este bine intretinuta si refacuta, un simbol a ceea ce a insemnat civilizatia saseasca in Transilvania. Merita cateva ore din timpul vostru daca sunteti pe acolo. Am continuat apoi spre Brasov iar pe drum ne-am oprit la Cetatea Rupea, care a fost o surpriza foarte placuta. O cetate deosebita, proaspat reconditionata, cu o panorama memorabila.

Seara am ajuns in Brasov unde am pus capat primei Velo Vacante. Au fost cateva zile care ne-au deschis apetitul pentru tipul asta de turism si de abia asteptam sa repetam cat mai curand. Data viitoare: Dobrogea.

Mai jos cateva poze cu telefonul iar si un link la albumul de pe Facebook: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152607971034182.1073741832.542329181&type=1&l=1f786a518a

1 thought on “Velo Vacanta #1: Viscri

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.