Raport de la Semimaraton Brașov 2015

Silviu Martin SemimaratonCursa de anul acesta de la Semimaraton Brașov s-a ținut pe o vreme aproape ca de iarnă. A nins în ziua dinaintea concursului și chiar și în timpul concursului a fulguit. Am fost impresionat de organizarea foarte bună și de numărul mare de participanți, cam 1.200 la toate probele. Eu am participat la crosul de 10 km de data asta, cu toate că, acum că a trecut, mi-ar fi plăcut să alerg distanța lungă. Doar că atunci când m-am înscris nu știam că o să particip la Eco Marathon și ce bine mi-ar fi prins o alergare mai spre 20 km așa.

În fine, pe de altă parte, oricum am participat de abia refăcut după o raceală mai serioasă – prima din ultimii 5 ani -așa că am simțit din plin toată urcarea de vreo 6 km cu care începe traseul.

Cursa a fost destul de simplă, fără peripeții. Știam din experiența anilor trecuți că ar fi bine să evit îmbulzeala de la start așa că m-am poziționat între primii 20 concurenți. A fost prima și ultima dată când i-am văzut pentru că, odata ce s-a strigat ”Start!”, s-au dus și duși au fost. Primii au terminat cam în 41 minute iar eu, pe locul 40 la categorie din 220, cam în 1h 1 minut (Clasament). Traseul a devenit destul de tehnic din cauza zăpezii și a noroiului dar am reușit să-l străbat în siguranță, cam cu 4 minute mai încet decât am făcut-o pe uscat acum 2 ani.

silviu martin semimaraton

Una peste alta, e un concurs unde merg de fiecare dată cu plăcere, mai ales că e la început de sezon și se simte bine dezmorțirea de după iarnă.

Urmează EcoMarathon, proba lungă, peste 29 de zile. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.