Înapoi la antrenamente

silviu martin maraton brasov

Maraton Internațional Brașov 2015. Foto: Paul Condurache

2015 a fost un an în care n-am avut tragere de inimă să mă antrenez. După efortul pe care l-am făcut să includ anul trecut un antrenament atât de solicitant cum a fost cel pentru Ironman în programul meu, cu greu am reușit să-mi regăsesc motivația să mă apuc de ceva. Admirația mea s-a triplat pentru amatorii, prieteni sau cunoscuți, care participă la mai multe curse de Ironman pe an și se mai și antrenează pentru ele. Trebuie să fiu sincer că în momentul ăsta mi-ar fi foarte greu să mă mai reapuc de așa ceva. Nu spun că n-aș mai face-o dar sigur nu în 2016.

Cum spuneam, anul acesta am preferat să alerg rar spre deloc și să particip la câteva curse de trail, unde am avut niște prestații cam mediocre. Pe de o parte, mi-a fost bine să particip doar de ”fun” și să nu am vreo presiune (din partea mea, nu a altcuiva) ca să fac un anume timp. Însă pe final de sezon, am simțit că-mi lipsește senzația de competitivitea, de a mă prezenta la linia de start în formă, pregătit să dau ce-i mai bun. Doamne, ce clișeu fotbalistic am spus!

Dar da, cred că m-am odihnit destul, fizic și psihic mai ales, așa că a venit timpul să reintru în circuit. Cel mai dor mi-a fost de senzația de viteză pe care o aveam când mă antrenam acum vreo doi-trei ani pentru triatlon olimpic așa că mi-am fixat pentru anul viitor un prim obiectiv care să mă ducă înapoi în zona de viteză. Și anume să fac un PB la semimaratonul din primăvară din București de 1h:28min, ceea ce ar fi o scădere de 3 minute față de precedentul PB de 1h: 31min.

my asics silviu martin

Antrenamentele le fac conform My Asics care m-a mai ajutat și în trecut și cu care mă înțeleg bine. Inițial mi s-au părut cam duri timpii de alergare dar văd că, surprinzător, am reușit să mențin ritmul.

runkeeper silviu martin

Mai departe, am în plan câteva curse de ciclism de șosea și de triatlon olimpic și poate, poate, un Half Ironman.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.