#30daychallenge: Jurnalul

writing-1209700_1280Întotdeauna mi-am dorit să țin un jurnal și, îmi aduc aminte că, la un moment dat, am și făcut-o când eram prin școala generală și liceu. Ce moment mai bun să mă reapuc decât acum, când am început proiectul cu #30daychallenge.

Procesul a fost unul relativ simplu și ușor de implementat față de celelalte provocări pe care le-am făcut până acum. În fiecare dimineață, înainte să mă apuc de lucru și să dau drumul la laptop, petrec vreo 10 – 15 minute scriind de mână, într-un jurnal. Scriu despre ce am făcut notabil în ziua dinainte, despre ce gânduri, îngrijorări îmi trec prin minte și despre ce planuri am în ziua care urmează. Încerc să las lucrurile libere și să nu-mi impun vreo ordine sau structură mai rigidă. Uneori scriu 5 minute, alteori 15 minute și simt că aș mai scrie. Scriu total necenzurat și liber, uneori și despre chestii pe care nu le-aș spune nimănui. E important să simt că e un mediu liber, sigur, fără prejudecăți.

Au trecut deja 6 săptămâni de când am început și, oficial, provocarea de 30 de zile s-a terminat. Am continuat și voi continua să fac asta toată viață și deja este parte din rutina mea de fiecare zi.

Avantaje

  • claritate în gânduri
  • recunoașterea anumitor stări de spirit – parcă dacă le scriu, sunt mai atent la ele
  • îndeplinirea unor task-uri neplăcute, dificile – pentru că mi le-am scris, îmi este mai ușor să mă văd ducându-le la bun sfârșit
  • un mod liniștit de a începe ziua
  • am început să scriu mult mai frumos de mână 🙂

Dezavantaje

  • n-am găsit

Pentru un articol mai bine structurat și mai argumentat despre avantajele procesului, vă recomand: 10 Surprising Benefits You’ll Get from keeping a Journal

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.