#30daychallenge: Trezit devreme – 06:30

alarm-clock-1193291_1280Toți, dar absolut toți omenii de succes se trezesc dimineața ridicol de devreme. Sau cel puțin așa am citit într-o puzderie de articole, de la reviste de health & fitness și de business până la bloguri ale guru în dezvoltare personală. Eu n-am fost niciodată fan al trezitului de dimineață. Mai bine risc să n-am succes decât să am sigur, zilnic cearcăne și să fiu obosit. :)) Asta a fost mantra mea până la 33 de ani. Și nu, nu sunt vreun leneș dar îmi plăcea să mă trezesc pe la un 8 și să nu fi făcut nimic util până la vreo 10 când începeam efectiv să lucrez.

Pe măsură ce s-au adunat lucrurile pe care le am de făcut într-o zi și am realizat că sunt mai productiv și creativ dimineața, am început să prefer să fac mai multe lucruri în prima parte a zilei. Doar că, trezindu-mă la ora de până acum, nu reușeam să le fac pe toate în timp util.

Așa că era timpul pentru un nou #30daychallenge. Am stabilit ca pentru 30 de zile să mă trezesc la ora 06:30. Știu că nu e o oră atât de matinală cât spun alți guru dar pentru mine tot ar fi un progres.

Am început acum aproape două săptămâni deci provocarea este încă în plină desfășurare. Planul este să am o dimineață care să arate cam așa:

 • trezit la 06:30
 • stretching – 15 minute
 • meditație – 15 minute
 • scris în jurnal – 15 minute
 • mâncat și pregătit Tudor grădiniță – 1 oră
 • 09:00 început lucru

Ce am observat până acum:

Minusuri

 • este foarte greu. Cea mai grea provocare de până acum. Am o rată de succes de doar 50% pe primele 10 zile!
 • Lumina de afară sau mai bine zis lipsa ei, nu ajută deloc
 • Tudor, care se trezea la 7:30, a început să se trezească și el tot la 6:30; s-a dus timpul liniștit doar pentru mine 😀
 • În w/e este cu 50% mai greu
 • Dacă mă culc mai târziu de ora 00:00 sau dacă beau mai mult de două beri, eșecul este garantat

Plusuri

 • În zilele în care mi-a ieșit, am realizat mult mai multe și am fost mai concentrat toată ziua
 • Folosesc la maxim timpul de dimineață când sunt mai creativ
 • Nu mă simt atât de obosit cum mă așteptam

Voi mai reveni cu un update peste încă 10 zile.

LE 7.11.2016. Am terminat și acest challenge și este primul pe care îl consider un FAIL! În partea a doua a celor 30 de zile, am avut o rată mai bună de atingere a obiectivului: față de cei 50% din primele 15 zile, în a doua parte am avut vreo 70%. Oricum, ca medie, cam praf!

De ce cred că s-a întâmplat asta?

Sunt două cauze pentru asta, cel puțin pe care le-am identificat eu:

 1. În diminețile în care am ceva CLAR de făcut, adică să merg la antrenament, să ajung undeva, trezitul decurge fără probleme. Atunci când vreau să mă trezesc devreme pentru niște timp potențial câștigat, nu-mi prea iese. Oricum, de când am început provocarea mă trezesc mai devreme decât o făceam înainte cu minim 30 de minute dar nu la cât voiam eu.
 2. Culcatul devreme rămâne în continuare o provocare. Îmi vine greu să renunț la chestiile pe care vreau să le fac seara și să mă bag la somn la 23:00 maxim.

Observații de final

Este un challenge mai greu decât mă așteptam să-mi schimb ora de trezire cu care m-am obișnuit de atâta timp. Clar merită și voi continua să mă țin de acest obicei până când îmi va și ieși.

Voi la ce oră vă treziți?

4 thoughts on “#30daychallenge: Trezit devreme – 06:30

 • 6:30 – 6:40 , tresar si daca vreau sa adorm pana pe la un 7:30 cand normal ma pregatesc pentru pelerinajul zilnic spre birou…imi este imposibil. Asa ca am renuntat sa mai lenevesc in pat si ma ridic, eu incerc sa imi fac zilnic dimineata programul de flotari si abdomene insa nu mereu am energia necesara. Are mare legatura cu ora de culcare, daca depasesc ora 1 a doua zi tot tresar la 6 30 dar sunt obosit. Daca mai si beau 2-3 beri, cause CL that is…este si mai dificil. Poate ca oamenii de succes nu stau la bere seara si nu se culca la un 1-2 🙂
  Anyway keep up the early wakeup chalange, curand nu o sa ai nevoie de ceas. Aaa si da cu vremea asta inchisa nu sar din pat cu placere, ceea ce adauga la necheful de birou implicit cheful de exercitii…but maybe that’s just me 🙂
  sal

  • Buna asta cu oamenii de succes care nu se culca tarziu. Sunt sanse mari chiar sa fie asa. Eu daca nu dorm cel putin 6.5 – 7 ore pe noapte degeaba ma trezesc devreme pentru ca nu sunt bun de nimic.

 • In traducere, dimineata ta arata cam asa:
  trezit la 06:30
  te intinzi in pat, trezind-o “accidental” pe Laura – 15 minute
  meditezi daca chiar e nevoie sa iesi din plapuma – 15 minute
  scris în jurnal, adica in telefon, in pat fiind – 15 minute
  mâncat și pregătit Tudor grădiniță – 1 oră. Aici nu stiu cum decurg efectiv lucrurile, daca doar delegi sau chiar te dai jos din pat
  09:00 început lucru. Amin!

  Eu mi-am montat un robinet programabil pe calorifer, si ma cam trezeste cand da drumul la caldura la 7:30… Probabil o sa-l schimb daca nu ma obisnuiesc. In rest, rutina dulce: snooze, snooze, snooze, dus fierbinte de care ma bucur si mai mult de cand stiu ca tu-l faci rece si suferi, cafea si munca.

  • :)) Ai nimerit doar vreo 30% dar nu-ti spun care. Sa stii ca dusul rece deja nu mai e o chestie. Chiar zilele trecute ma apucase visarea in dus. Nici nu mai simteam apa rece. 😛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.