Află cum să ai o viață perfectă ca a mea

Silviu Martin

Photo Credit: Bogdan Grigore

Am auzit că articolele mele din ultima vreme au reușit să inspire pe unii dintre voi să încercați unele dintre provocările de 30 de zile. Am mai auzit că cică scriu bine. Sau că sunt tare! Da, da. Toate sunt adevărate și mă bucură enorm. 😛

Vreau să profit de ocazie și să mă poziționez aici, cu picioarele pe pământ, lângă fiecare dintre voi. Să-i spunem un fel de disclamer în avans. Să vă spun și de ce. Mi se pare că, în lumea asta, în care consumăm aproape totul unii despre alții prin Facebook, prin Instagram și prin cine mai știe câte alte mijloace virtuale, ne creăm de prea multe ori niște imagini ideale unii despre alții. N-aș vrea să spun false. Mai degrabă incomplete. Totul e glam, totul e pozitiv, totul iese cum trebuie. Nu vezi urâțenie pe Facebook, nu vezi tristețe, clar nu vezi depresie sau povești despre eșecuri. Poate că nici nu vrem să le vedem aici. Poate că le păstrăm pentru relațiile noastre adevărate, din offline. Nu știu.

Ce văd, totuși, este că, în spațiul ăsta, pot apărea fel de fel de guru, cu vieți aparent perfecte, cărora totul le iese și care ne vând vise că putem să fim ca ei fără efort. La fel cum se uită puștoaicele la fotomodelele de pe Instagram și-și imaginează că aia este viața lor reală. De cele mai multe ori, în loc să ne inspire, tipul ăsta de modele mai mult ne demotivează pentru că el naibii de imposibil să ai o viață perfectă așa cum încearcă unii să ne convingă ca o au.

Și pe mine asta mă enervează de mor. Probabil că mă enervează cel mai tare pentru că, într-un timp, și eu eram așa. A fost nevoie de un efort mare să încetez să trăiesc în visurile altora și să încep să mi le construiesc pe ale mele.

Și da, de fapt, chiar am o viață perfectă. Perfecțiunea ei vine din faptul că este reală. De cele mai multe ori este frumoasă. Alteori îmi pare și gri, grea, o luptă. That’s fuckin’ life! Pentru mine este important să nu mă opresc, să nu mă complac, să nu încetez să evoluez. Cred că lucrurile importante nu se  pot obține fără muncă, fără efort și fără ”pain”. No pain, no gain!

Ce vreau eu să spun este că, eroul nostru ar trebui să fim fiecare dintre noi, așa cum suntem, perfect de imperfecți.

Iar eu, la fel ca și Batman, nu sunt eroul de care aveți nevoie, ci cel pe care îl meritați. :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.