Am testat Woom Bikes

În vacanța noastră din Slovenia, despre care de abia v-am povestit, Tudor a mers pe nouă lui bicicletă, Woom 4, primită de la Ștefan, tipul care a început afacerea asta, Woom Bikes România. Pe Ștefan îl știu de pe vremea când amândoi eram în lumea HR-ului. Eu cu Enovate, el corporatist. Uite că am ajuns amândoi antreprenori și că lumea bicicletelor este cea ne-a apropriat de data asta. “Ștefan, plecăm în Slovenia. Îți testăm bicicletă și scriu un review pe blog!” Eu eram entuziasmat, Ștefan cam reticent. Era stresat că o să fac un review care o să sune numai a laudă, adică fake. I-am garantat că voi fi obiectiv și, dacă va fi cazul, voi fi foarte exigent. Ștefan, avea dreptate. Și o să vedeți de ce. :))

Dar înainte, un pic de context.

Eu merg pe bicicletă efectiv de când mă știu. Am fost unul dintre copiii aceia norocoși care a avut bicicletă în copilărie. Am explorat cartierul, după care orașul și tot așa, mi-am lărgit aria pe care o băteam pe biclă. Pentru mine, bicicletă reprezintă libertate. Am mai scris chiar aici pe blog că este ca o mașînă a timpului. Între timp, am devenit ditamai adultul și iată că mi-am creat un stil de viață care are de a face enorm de mult cu bicicletă. I’m a lucky guy, ce să mai.

Astfel, mi-a venit natural să-l urc pe fiu-miu încă de mic pe o bicicletă fără pedale de la Decathlon. A mers zilnic pe ea până la grădiniță și înapoi, timp de vreo doi ani de zile. O adora și ajunsese să își țină echilibrul fără probleme. Pe la patru ani jumate, i-am luat o nouă bicla, tot de la Decathlon, de data asta cu pedale. A durat două săptămâni și vreo patru ieșiri în parc până când a reușit să meargă pe ea, fără să treacă prin faza de roți ajutătoare. Acum, la șase ani, îi place să exploreze parcurile pe bicicletă la fel de mult cum îmi place și mie. Simt că ne conectăm incredibil de bine atunci când suntem amanadoi pe bicle, în mini gașcă noastră.

Pe ultima lui bicicletă, a pedalat deja doi ani și era momentul să trecem la nivelul următor de mărime și de complexitate. Pe cea veche nu avea viteze așa că eram limitați când era vorba de mers pe dealuri sau în locuri în care era prea greu pe o viteză fixă.

Și acum, să ne întoarcem în zilele noastre. Fix înainte de vacanță din Slovenia, m-am întâlnit cu Ștefan care mi-a povestit ce business a început iar restul v-am mai spus deja la început.

În Slovenia, am testat extensiv bicicletă, mai mult decât se aștepta oricare dintre noi. Tudor a pedalat în toată vacanță vreo 80 km, dintre care jumătate într-o singură zi când a vrut, repet, a vrut el, să pedaleze 40 km cu 500 m diferența de nivel. Noi doar l-am susținut cu răbdare și sandivșuri 🙂

Ce ne-a plăcut la Woom 4 (un cumul între ce îmi place mie și ce mi-a spus Tudor că îi place lui)

  • e ușoară
  • e manevrabilă
  • are 8 viteze
  • e frumoasă
  • e rapidă
  • se întreține ca și bicla mea

Prețul.

Da, este mai scumpă decât bicicletele Decathlon sau altele asemantoare și asta vine, în primul rând, de la greutate. Adică de la lipsa ei.

Bicicletă Woom 4 (1.800 lei) are 7.4 kg față de 12 kg cât are cea de la Decathlon (850 lei). O Merida similară (1.550 lei) are 10.8 kg. Asta înseamnă, relativ față de greutatea lui Tudor cam așa: Woom 30%, Merida 50%, Decathlon 60%. Sună haios dacă faci comparația dar, păstrând proporțiile, asta ar înseamnă ca eu să pedalez pe o bicicletă de 40 kg în cel mai rău caz și una de 20 kg în cel mai bun caz. Asta că să va dați seama ce efort fac oricum micuții noștri pe biciclete. Pentru comparație, bicla mea actuală are vreo 12% din greutatea mea :D.

În concluzie.

Dacă ești pregătit să investești puțin mai mult în pasiunea copilului și cauți cea mai ușoară bicicletă de copii de pe piață, atunci Woom is the answer, clar. Diferența de preț între bicicletele cu renume este mică și se justifică în totalitate.

2 thoughts on “Am testat Woom Bikes

  • Astept posturile in care o sa scrie Tudor ce mirat e ca ai reusit sa tii pasul cu performanele lui…
    Si cred ca folosesti bicicleta gresita… eu sunt la 10% din greutate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.