Gânduri din Londra

Iată-mă în Londra. Orașul ăsta e cuprins de un zumzet continuu. Pare că se muncește în draci aici. La fel de mult cum se bea cafea și cum se mănâncă fish & chips, dulciuri și, practic, orice. Sunt singur și lucrez de câteva ore într-o cafenea. Ce moment mai bun pentru o introspecție. Am stat atât de mult aici încât am ajuns cu gândul chiar și la blog. În toată vânzoleala și în toată agitația asta, hop și eu cu povestea mea. Am venit în Londra pentru un business trip cu Martin Cycling Adventures. N-am mai povestit de mult despre zona asta și simt că a venit timpul. De fapt, pentru cine urmărește blogul, poate că v-ați dat seamă că asta e ritmul în care scriu. Când se adună destule gânduri pe care nu le mai pot ține în mine și care trebuie puse undeva, mai apare un articol pe blog. Da, știu, asta nu se întâmplă nici des și nici constant.

Bun, revenind la Londra. Am întâlniri acum cu tot felul de jurnaliști, influenceri și potențiali parteneri. Într-un cuvânt, am venit să cunosc oameni și să pun bazele unei comunități. E pasul următor pe care vreau să îl fac ca să pun Balcanii pe harta ciclismului. O idee în care eu cred cu încăpățânare este că Balcanii vor deveni o destinație căutată din ce în ce mai mult în ceea ce privește turismul de aventură. Acum, despre ce vreau să vă scriu, sunt sentimentele pe care le-am tot avut în perioadă asta, înainte să vin în Londra.

Dacă ești antreprenor în 2018, vei auzi în jurul tău buzz-words ca AI, tech, robotica, scalabil, big-data. Automatizări. Multe automatizări. Dacă ai deja un business în zona asta și îți place ce faci, good for you! 🙂 Dacă ai un business fără buzz-words, atunci ești în situația mea. Ce să fac? Mie îmi place să pedalez, să transpir și să sufăr pe munți. Iar la finalul zilei să beau o bere cu gașca. E mult mai simplu. Mă mai surprind cum mă gândesc că ar trebui să pivotez și eu într-o zonă din asta mega techie, să fac un fel de șpagat deștept și neașteptat. Să devin scalabil și finantabil. Nu pentru că îmi trebuie sau pentru că vreau asta, doar ca să nu am sentimentul că rătez ceva.

Scriu asta pentru mine, ca și reminder, dar și pentru cine crede că proiectul lui nu este destul de sexi, destul de hip, destul de deștept pentru vremurile astea. E ok să ai îndoieli. Doar să nu renunți la un proiect doar pentru că e diferit. Iubește-l, muncește în draci și nu renunța la el pentru motivele greșite, înainte să epuizezi toate variantele de a-l face să meargă.

Asta nu înseamnă că orice idee ai avea, va fi una de succes. Dimpotrivă, cele mai multe start-upuri eșuează și trebuie să fii pregătit și pentru asta.

Ce funcționează pentru mine este să îmi aduc aminte de ce fac asta, să îmi aduc aminte de pasiunea mea pentru ciclism, să îmi aduc aminte de clienții mei, de toate high-five-urile atunci cand ajungem în vârful cățărării. Asta îmi dă energia să mă focusez în continuare pe ce am de făcut și să vorbesc cu încredere și entuziasm despre proiectul meu. Asta o văd și cei care cu care mă întâlnesc zilele astea iar entuziasmul și convingerea mea îi molipsește. Astfel, devenim mai mulți care credem în ideea asta. Și așa, ușor, ușor, rostogolim bulgărele către Balcani. 🙂

Între timp, în Londra, zumzetul continuă. S-a făcut seară acum și lumea se mută de la birou la pub. Ceea ce voi face și eu.

Cheers!

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

1 thought on “Gânduri din Londra

  • Pai cei care au AI si big data si cloud nu au pasiunea ta si pantalonii tai scurti care rezista la îngheț.
    Diferenta e ca tu poti implementa oricand business-gadgeturile alea… ceea ce te va propulsa in fruntea plutonului de antreprenori.
    Succes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.