March 13, 2018

Tabără de ciclism în Slovenia #1 | 2018

***Au mai rămas doar 6 locuri disponibile***Termenul limită pentru înscriere este 15 aprilie 2018***

Slovenia este una dintre țările care m-au cucerit pe neașteptate în timpul The Transcontinental Race și, odată ce m-am întors în țară, mi-am promis că voi reveni să o explorez mai mult. Așa că în ultimile luni n-am stat degeaba și am făcut design-ul unei noi ture care ne va purta prin cele mai faine locuri din Slovenia.

Te invit să mi te alături în această nouă tabără de ciclism pe care o organizez în Slovenia. Ne vom face o gașcă de cicliști și vom pleca să explorăm împreună aceasta țară minunată, supranumită și ”Elveția Balcanilor”.

Mangart (Slovenia)

Șoseaua Mangart (photo credit Matevz Lapanja)

Câteva dintre punctele cele mai importante:

Mangart (2.679 m) este al patrulea cel mai înalt vârf din Slovenia iar la doi pași de acest vârf impresionant găsim cea mai înaltă șosea din Slovenia care duce către Șaua Mangart (2.055 m). Desigur, vom cățăra această șosea iar în vârf ne așteaptă o priveliște spectaculoasă a Alpilor Iulieni.

Pe lista noastră se găsește și trecătoarea Vršič care, cu o altitudine de 1,611 m, este cea mai înaltă șosea din Alpii Iulieni de Est. Șoseaua de mare altitudine care pornește din Kranjska Gora urcă în Vršič și apoi continuă către Trenta are în total un număr de 50 serpentine, 24 fiind localizate pe partea cu Kranjska Gora și 26 pe partea cu Trenta.

De asemenea, vom vizita și celebrul Lac Bled, lacul alpin cu singura insulă din Slovenia care este cunoscut în întreaga lume de secole, impresionând vizitatorii cu frumusețea sa naturală, bogăția de legende și puterile speciale de refacere a sănătății.

Nu în ultimul rând, vom pedala către Ljubljana, capitala Sloveniei, un oraș verde, prietenos cu locuitorii și cu vizitatorii săi. Respectul pentru mediul înconjurător au aici o lungă tradiție pe care o vom simți la fiecare pas și nu este o simpla coincidență că orașul a fost numit European Green Capital of 2016.

image5.jpeg

Itinerariul

ZIUA 1: Sosire în tabăra de bază, în frumoasa vale a râului Soča.

ZIUA 2: În prima zi, ne acomodăm cu șoselele din Slovenia și ne încălzim picioarele pentru cățărările care ne așteaptă, făcând o tură circulară care ne va purta către granița cu Italia.

Tura de astăzi are 90 km // 1.200 m diferență de nivel.

ZIUA 3: Din pitorescul oraș montan Bovec, începem prima noastră încercare serioasa a turului: cățărarea către Mangart (22 km lungime, pantă medie de 6%). Efortul nostru va fi răsplătit la maxim cu o panoramă spectaculoasă a Alpilor.

Tura de astăzi are 100 km // 2.200 m diferență de nivel.

ZIUA 4:  Și astăzi ne așteaptă o zi formidabilă. De data aceasta urcam pana in trecatoarea Vršič si, desi catararea poate fi considerata scurta (9 km lungime cu 9% panta medie), ne va testa picioarele deja obosite. Ziua incepe linistit, urcand treptat prin valea raului Soča, unde ne vom putea bucura de cele mai frumoase peisaje din Slovenia. La final închidem bucla urcând iarăși către Mangart, de data aceasta din partea opusă făță de ziua precedentă.

Tura de astăzi are 90 km // 2.000 m diferență de nivel.

ZIUA 5. Cu siguranța că deja suntem cu toții obosiți și că meritam o zi mai ușoară, de refacere. Exact asta vom face astăzi și anume vom petrece o zi mai scurtă, explorând împrejurimile lacului Bled și ale unui alt lac renumit din Slovenia: Bohinjsko.

Tura de astăzi are 70 km // 1.300 m diferență de nivel.

ZIUA 6: Plecam iarăși la drum și ne îndreptăm către Ljubljana via Škofja Loka, unul dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Slovenia. Spre seară ajungem în Ljubljana unde ne vom bucura de acest minunat oraș verde și unde vom petrece și ultima noapte înainte de plecarea spre România.

Tura de astăzi are 120 km // 1.700 m diferență de nivel.

ZIUA 7: Plecare

chris-yang-413727.jpg

Cât costă aventura asta incredibilă?

Costul de persoană este de 890 Euro pentru 7 zile (6 nopți) și include:

  • cazarea cu mic dejun
  • ghidajul pentru cele cinci zile de ciclism
  • mașină de suport
  • goodie bag
  • tricoul tehnic de ciclism Martin Cycling Adventures
  • snacks nelimitat

Care sunt cerințele fizice?

Taberele de ciclism pe care le organizez sunt gândite pentru cicliști amatori cu o pregătire fizică bună și cu o experiență moderată pe cursieră. În medie, vom parcurge 80 – 100 km pe zi iar diferența de nivel va fi între 1.500 m – 2.000 m pe zi. Îți recomand ca înainte să ajungi în tabără să fi parcurs de mai multe ori distanțe de 100 km și să ai la activ câteva cățărări susținute, cum ar fi Transbucegi, Transfăgărășan, Transalpina sau Poiana Brașov. Dacă ai intrebări despre cum poți ajunge în forma necesară, te rog să mă contactezi pentru a face un plan potrivit pentru tine.

Care este ritmul în care vom pedala?

În fiecare tabără se întâmplă să existe diferențe de nivel între participanți, ceea ce este normal. Plecăm împreună în fiecare dimineață și ne regrupăm pe parcurs de mai multe ori. Mașina de asistență ne însoțește mereu și ne ajută atunci când avem eventuale probleme. Oricum, nimeni nu rămâne în urmă și nimeni nu trage ca la o cursă. Doar suntem cu toții în vacanță. 🙂

Cum ajungem în Slovenia?

Din București, există mai multe linii aeriene low cost care operează zboruri directe către Veneția, aeroport apropriat de locul de start al aventurii. Alternativ, ne putem deplasa cu mașinile din Romania către Slovenia.

De unde pot să fac rost de bicicletă?

Bicicletele pot fi închiriate din Slovenia cu prețuri începând de la 25 Euro/zi. Alternativ, îți poți aduce bicicleta proprie pe avion. La Wizz Air taxele sunt de 60 Euro pentru un zbor dus-întors. La asta, ar trebui să mai adaugi eventualele costuri pentru cutia de bicicletă sau pentru altă modalitatea de transport alegi.

Pașii următori

Dacă ești interesat, te aștept să te înscrii folosind datele de contact de mai jos. Înscrierea constă în achitarea unui avans de 30% din prețul taberei. Restul va fi achitat cu 30 de zile înainte de plecare. Dacă te mai pot ajuta și cu alte informații, de asemenea, te rog nu ezita să mă contactezi folosind formularul sau datele de mai jos

Date contact

silviu@martin-adventures.com

0721 243 951

[pirate_forms]