December 7, 2016

Tabără de ciclism în Tenerife, Insulele Canare

—- In curand urmeaza sa anunt datele taberelor ce vor avea loc in 2018 —-

Sunt fericit că am descoperit un loc care s-ar putea numi cu ușurință ”Raiul Cicliștilor”, mai ales al celor sătuli de iarnă și de indoor trainer. Acest loc minunat, unde este primăvară tot timpul anului, unde temperatura oscilează între 18 C iarna și 25 C vara, se numește Tenerifeeee!

Am pregătit două tabere care diferă, în primul rând, prin dificultatea părții de ciclism, astfel va fi o tabără pentru avansați și una pentru începători. Datele taberelor sunt cele de mai jos iar linkul duce direct în evenimentul de Facebook unde puteți sta la curent cu veștile cele mai noi.

26.02.2017 – 05.03.2017 Tabără de ciclism șosea în Tenerife (avansați)

05.03.2017 – 12.03.2017 Tabără de ciclism șosea în Tenerife (începători)

Programul celor două tabere diferă, cum spuneam, prin numărul de kilometri și implicit diferența de nivel pe care o acoperim.

Vă invit timp de 8 zile (7 nopți) să ne facem o gașcă de cicliști și să explorăm împreună aceasta minunată insulă subtropicală, unul dintre locurile de antrenament preferate ale cicliștilor profesioniști în timpul sezonului de iarnă.

Pedalăm pe niște trasee epice, alese pe sprânceană, facem baie în ocean (eventual și surf), mâncăm sănătos și pe cât posibil fără zahăr. Pentru cei mai rezistenți la ”tăvăleală”, intrăm și în zonele pe care le-am explorat în ultima vreme prin provocările de 30 zile: duș cu apă rece, trezit la 06:30 și meditație pe plajă.

Programul

Aici lucrurile stau destul de simplu : pedalăm, mâncăm, dormim. Repeat x 6! 🙂

Programul pe care l-am făcut include în total 500 km, cu o diferență de nivel de 7.000 metri (pentru avansați) și 250 km, cu o diferență de nivel de 2.000 metri (pentru începători). Vom avea ture zilnice cam de 70 km – 100 km (pentru avansați) și 30 km – 50 km (pentru începători), în funcție și de câtă diferență de nivel este în ziua respectivă. Rutele pe care le-am ales sunt exact așa cum ți-ai imaginat în cele mai frumoase visuri: șosele sunt libere și line, munții se întrevăd în zare, iar briza oceanului se simte în nări.

Pentru avansați, una dintre chestiile cele mai tari pe care le vom face este să cățărăm Muntele Teide (3.718 m), cel mai înalt munte din Spania și un vulcan încă activ. Cățărarea începe de la nivelul mării și, după 40 km, ajunge la 2.190 metri. Epic!

Cât costă aventura asta incredibilă?

Costul de persoană este de doar 460 Euro și include cazarea cu mic dejun, ghidajul pentru cele șapte zile de ciclism, transferul de la/la aeroport în Tenerife. În funcție de preferințele celor care ne strângem, putem să ne gătim noi, să mâncăm în oraș sau chiar să ne găsim pe cineva din partea locului care să ne gătească. Avem maximă flexibilitate. Pe insulă, mâncarea este bună și la prețuri mai mult decât decente, deci ne va fi ușor să ne satisfacem poftele post-tură. Cazarea se va face într-un hotel sau în apartamente de 3*, curate și decente.

Cum ajung în Tenerife?

Din București, Wizz Air are zboruri directe la un preț de 700 lei dus/întors în acest moment în care am verificat eu. Odată ajunși la aeroport, transferul este asigurat până la hotel. Cu cât rezervăm mai repede, cu atât mai bine.

This slideshow requires JavaScript.

De unde pot să fac rost de bicicletă?

Bicicletele pot fi închiriate din Tenerife cu prețuri începând de la 20 Euro/zi. Alternativ, îți poți aduce bicicleta proprie pe avion. La Wizz Air taxele sunt de 50 Euro. La asta, ar trebui să mai adaugi eventualele costuri pentru cutia de bicicletă sau ce altă modalitatea de transport alegi.

Ce altceva mai pot face?

Obligatoriu este să facem plajă și să ne bălăcim în ocean! Opțional, pentru că suntem apropriați de băieții de la SUP Academy, ne putem gândi și la un surf. Dublu epic! 🙂

Pașii următori

Dacă ești interesat, te aștept să te înscrii folosind datele de contact de mai jos. Dacă te mai pot ajuta și cu alte informații, de asemenea, nu ezita să mă contactezi. Ideal ar fi ca în luna decembrie, maxim în prima parte a lunii ianuarie, să finalizăm rezervările pentru a fi siguri că vom găsi locuri faine de cazare.

Date contact

silviu@martin-adventures.com

0721 243 951