December 7, 2016

Tabără de ciclism în Tenerife #3 | 2019

Hai cu mine între 4 – 11 februarie 2019 când ne întoarcem în minunata insulă exotică Tenerife pentru a treia ediție consecutivă a Tenerife Cycling Camp sau cum îi spunem noi, pe scurt, TCC.

Începând cu ediția trecută, am adăugat o mașină de suport în serviciile noastre și am îmbunătățit rutele pentru a include cele mai bune șosele pentru ciclism de pe insulă.

Te invit timp de 8 zile (7 nopți) să te alături comunității noastre de cicliști și să explorăm împreună aceasta minunată insulă subtropicală, unul dintre locurile de antrenament preferate ale cicliștilor profesioniști în timpul sezonului de iarnă. În TCC #2 ne-am întălnit chiar cu Chris Froome în timp ce se pregătea pentru dubla Giro – Le Tour din 2018.

Vom pedala pe niște trasee epice, alese pe sprânceană, vom face baie în ocean (eventual și surf), vom mâncă sănătos și vom profita la maxim de vremea perfectă.

Câteva dintre punctele cele mai importante:
-> cățăram Muntele Teide (3.718 m) de doua ori, o data dintre vest și o data dinspre sud
-> explorăm partea mai exotică a insulei cu plajele sale mai puțin cunoscute
-> cazarea este într-o pensiune rurala autentică, departe de locurile turistice aglomerate
-> Silviu ca și ghid. Mașina de suport este inclusă.

Programul

Aici lucrurile stau destul de simplu: pedalăm, mâncăm, dormim. Repeat x 6! 🙂

Programul pe care l-am pregătit include în total 500 km, cu o diferență de nivel de 7.000 metri. Vom avea ture zilnice cam de 70 km în funcție și de câtă diferență de nivel este în ziua respectivă. Rutele pe care le-am ales sunt exact așa cum ți-ai imaginat în cele mai frumoase visuri: șosele sunt libere și line, munții se întrevăd în zare, iar briza oceanului se simte în nări.

Una dintre chestiile cele mai tari pe care le vom face este să cățărăm Muntele Teide (3.718 m), cel mai înalt munte din Spania și un vulcan încă activ. Cățărarea începe de la nivelul mării și, după 40 km, ajunge la 2.190 metri. Epic!

Cât costă aventura asta incredibilă?

Costul de persoană este de doar 730 Euro și include cazarea cu mic dejun, ghidajul pentru cele șapte zile de ciclism, transferul de la/la aeroport în Tenerife și mașina de suport. Pe insulă, mâncarea este bună și la prețuri mai mult decât decente, deci ne va fi ușor să ne satisfacem poftele post-tură.

Cum ajung în Tenerife?

Din București, Wizz Air are zboruri directe la un preț de 800 lei dus/întors în acest moment în care am verificat eu. Odată ajunși la aeroport, transferul este asigurat până la hotel. Cu cât rezervăm mai repede, cu atât mai bine.

Iată cum a fost în TCC #2:

De unde pot să fac rost de bicicletă?

Bicicletele pot fi închiriate din Tenerife cu prețuri începând de la 20 Euro/zi. Alternativ, îți poți aduce bicicleta proprie pe avion. La Wizz Air taxele sunt de 50 Euro. La asta, ar trebui să mai adaugi eventualele costuri pentru cutia de bicicletă sau ce altă modalitatea de transport alegi.

Ce altceva mai pot face?

Obligatoriu este să facem plajă și să ne bălăcim în ocean! Opțional, pentru că suntem apropriați de băieții de la SUP Academy, ne putem gândi și la un surf. Dublu epic! 🙂

Pașii următori

Locurile sunt limitate, așa că, dacă ești interesat, te aștept să te înscrii cât mai repede, folosind datele de contact de mai jos. Dacă te mai pot ajuta și cu alte informații, de asemenea, nu ezita să mă contactezi.

Organizator

TCC este organizată de Martin Cycling Adventures, agenție de turism legit, cu toate actele în regulă. Vezi aici licența noastră de turism și asigurarea obligatorie. 🙂

Date contact

silviu@martin-adventures.com

0721 243 951

[pirate_forms]