Mașina timpului

Nu, nu e vorba de cel mai nou gadget lansat, descoperit sau proiectat. Este vorba de ceva mult mai simplu, este vorba despre bicicletă. M-am tot gândit la senzația pe care o am atunci când merg pe bicicletă. Atunci când mă plimb într-o zi cu soare pe Lipscani sau poate chiar undeva pe la munte pe cărări. Acum îmi aduc aminte și de senzația de la Carpathian Adventure din 2009 când coboram dealurile înverzite din jurul Sibiului printr-o iarbă de 30 cm, udă, fără nici o șansă să frânez. Îmi mai aduc aminte și de fețele celor din jurul meu când merg și ei pe bicicletă și văd același lucru: fețe zâmbitoare, oameni fericiți!!

Când sunt pe bicicleta simt că mă transport undeva în copilărie, în Constanța unde băteam orașul în lung și lat toată ziua. Eram o gașcă de mici bicicliști într-o aventură de a descoperi orașul. Îmi aduc aminte că ne construiam hărți ale orașului și ne dădeam puncte de întâlnire prin diferite cartiere să vedem dacă ne descurcăm să ajungem acolo. Eram eroi iar bicicleta era tovarășul nostru de nădejde.

Mă uitam acum câteva zile pe Biciclistul la poze de la Prima Evadare și apăreau nume care în alt context impresionează prin funcțiile și responsabilitățile lor: Steven van Groningen (CEO Raiffeisen Bank), Marko Kind (Director Marketing Vodafone Romania) sau Emil Bituleanu (CEO Libra Bank). Eu mă uitam la poze, citeam interviurile și îi vedeam și pe ei transformați, trimiși înapoi în copilărie de această minunată mașină a timpului. Îmi imaginam care or fi poveștile lor de atunci, care era gașca lor.

Dacă ați uitat sentimentul de libertate totală din copilărie, vă încurajez să vă urcați pe mașina timpului și să dați o tură de parc. Ne vedem acolo…

Foto

1 thought on “Mașina timpului

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.